Ρεκόρ ντριφτ για το Škoda Enyaq iV vRS [video]

Ρεκόρ ντριφτ για το Škoda Enyaq iV vRS [video]

Το Škoda Enyaq iV vRS ταξίδεψε στη Σουηδία και έκανε ρεκόρ Guiness ντριφτάροντας στον πάγο για 7.351 m.

O Τσέχος κατασκευαστής ταξίδεψε στην παγωμένη Σουηδία θέλοντας να κατακτήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο συνεχόμενο ντριφτ στον πάγο. Και το μοντέλο που επέλεξε για να το πετύχει ήταν το Škoda Enyaq iV vRS, που με δυο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδει 299 PS και 460 Nm.  

Škoda Enyaq iV vRS

Στο τιμόνι του Enyaq iV vRS βρέθηκε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Richard Meaden, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ Guiness ντριφτάροντας το ηλεκτρικό crossover για 7.351 m, κλέβοντας έτσι τον τίτλο από τον Wang Dongjang που ντρίφταρε με ένα Subaru WRX στον πάγο για 6.220 km.

Škoda Enyaq iV vRS

Η προσπάθεια είχε διάρκεια 15' και 58" και έλαβε μέρος σε μια κυκλική διαδρομή με διάμετρο 60 m στην παγωμένη λίμνη Stortjärnen. Το Enyaq iV vRS ολοκλήρωσε 39 κύκλους με μέγιστη ταχύτητα τα 48,67 km/h και ελάχιστη τα 31,64 km/h.

Η μόνη μετατροπή σε σχέση με το Škoda Enyaq iV vRS παραγωγής ήταν τα ελαστικά με καρφιά της Michelin εμπρός και της Nokian πίσω και όπως είναι φυσικό, η εξάσκηση είχε ξεκινήσει πέντε μέρες πριν συμπληρώνοντας πάνω από 18 ώρες πλαγιολίσθησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube