Ποιος κατασκευαστής λανσάρει φόρτιση ικανή για 1 km αυτονομίας σε 1";

Ποιος κατασκευαστής λανσάρει φόρτιση ικανή για 1 km αυτονομίας σε 1";

Η Xpeng σχεδιάζει να αναπτύξει τους νέους φορτιστές της S5 κατά το τρίτο 3μηνο του 2024. Τεχνολογία ικανή να αυξήσει την αυτονομία 1 km σε ένα δευτερόλεπτο φόρτισης. Οι S5 μπορούν να αποδώσουν ισχύ έως και 800 kW.

Xpeng Superchargers S5

Η Xpeng έχει παρόμοια στρατηγική με την Tesla. Η κινεζική μάρκα εξελίσσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά θέλει επίσης αποτελεσματικό δίκτυο φόρτισης.

Οι Superchargers S5 (πέμπτης γενιάς) θα εμφανιστούν το τρίτο 3μηνο του 2024. Μια «επαναστατική» τεχνολογία, ικανή να παρέχει έως και 800 kW ισχύος φόρτισης σύμφωνα με τον He Xiaopeng, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Guangzhou.

«Περισσότερα από 300 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 5 λεπτά φόρτισης», διατείνεται ο CEO της Xpeng

Xpeng Superchargers S5 

Αυτοί οι φορτιστές είναι σε θέση να αποκαταστήσουν ένα χιλιόμετρο αυτονομίας σε μόλις ένα δευτερόλεπτο φόρτισης. Η μάρκα προσδιορίζει ότι χρειάζονται «μόνο 13 δευτερόλεπτα» μεταξύ της σύνδεσης του οχήματος στην πρίζα και της έναρξης της φόρτισης. «Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε περισσότερα από 300 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 5 λεπτά φόρτισης», προσθέτει ο επικεφαλής της Xpeng. Κανένας φορτιστής στον κόσμο σήμερα δεν είναι ικανός να προσφέρει τέτοια ισχύ.

Από τα τέλη Ιουλίου, το Xpeng είχε 1.300 σταθμούς φόρτισης σε λειτουργία. Η εταιρεία στοχεύει σε 10.000 σταθμούς έως το 2026, περιλαμβανομένων 4.500 σταθμών φόρτισης με εξαιρετικά γρήγορα τερματικά. 

Στην Κίνα, η Xpeng ανταγωνίζεται σφοδρά τη Nio. Έναν άλλον κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που εστιάζει στην εναλλαγή μπαταριών. Η εταιρεία του William Li μόλις λανσάρισε τους σταθμούς φόρτισης τέταρτης γενιάς και φορτιστές ισχύος 640 kW.

Xpeng Superchargers S5

Η Li Auto εργάζεται επίσης για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων φόρτισης στην Κίνα. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία διαθέτει 701 σταθμούς στη σινική επικράτεια. Και θέλει να φτάσει τους 2.000 σταθμούς μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και τους 5.000 το 2025. Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα και μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο θα μπορούσε να φτάσει τα δέκα εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2024. Η ανάπτυξη των υποδομών είναι επομένως απαραίτητη.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube