Ποιο είναι το καλύτερο αντικλεπτικό στις ΗΠΑ;

Ποιο είναι το καλύτερο αντικλεπτικό στις ΗΠΑ;

Για να σας βοηθήσουμε, αποθαρρύνει τους κλέφτες αυτοκινήτων εκεί, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα εδώ.

Στην Αμερική, η συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν έχουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Υπάρχει και ειδικό δίπλωμα οδήγησης αυτόματων αυτοκινήτων που είναι πιο εύκολο να το πάρεις. Ως αποτέλεσμα, λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν να οδηγούν ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο λεβιέ και πεντάλ συμπλέκτη.

Γι’ αυτό και η λαϊκή σοφία λέει ότι το καλύτερο αντικλεπτικό αυτοκινήτων στις ΗΠΑ είναι το χειροκίνητο κιβώτιο (stick-shift στην καθομιλουμένη). Και δεν το λέει τυχαία, αφού υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα κλεφτών και ληστών που απέτυχαν επειδή δεν ήξεραν να οδηγούν χειροκίνητο.

Τυπικό παράδειγμα, ο 18χρονος Damari Wayne (το όνομα αντίστοιχο του νοητικού επιπέδου;). Ο νεαρός διέπραξε τρεις ένοπλες ληστείες αυτοκινήτων στο Cleveland του Ohio, σε διάστημα 10 ημερών, και συνελήφθη διότι δεν ήξερε να οδηγεί με λεβιέ και συμπλέκτη. Κρατείται με εγγύηση $100.000 και θα δικαστεί σήμερα Παρασκευή.

Ο Wayne (φωτ. κάτω) έκλεψε το πρώτο αυτοκίνητο το βράδυ της 11/2 από 35χρονο άνδρα. Τον περικύκλωσε μαζί με άλλους τρεις συνενόχους του, ένας πήρε το κλειδί του Nissan και δύο μπήκαν μέσα κι έφυγαν.

Ο Wayne συνελήφθη στις 13/2 και βγήκε με εγγύηση $10.000 την επομένη, για να κάνει άλλες δύο ένοπλες ληστείες στις 21/2.

Αυτός κι ένας 17χρονος πλησίασαν μια γυναίκα που έβγαινε από το αυτοκίνητό της σε πάρκινγκ. Ο μικρός της κόλλησε ένα αεροβόλο πιστόλι στα πλευρά, ο 18χρονος πήρε τα κλειδιά, κάθισε στο τιμόνι κι έφυγαν.

Περίπου μία ώρα αργότερα, το δίδυμο των ληστών για κλάματα απείλησε έναν 23χρονο που καθόταν στο αυτοκίνητό του, ότι θα τον σκότωναν αν δεν έβγαινε έξω. Ο 23χρονος βγήκε, κι αυτή τη φορά ο μικρός ήταν που κάθισε στη θέση του οδηγού. Δεν ήξερε όμως πώς να οδηγήσει το αυτοκίνητο. Πρότεινε το πιστόλι στον ιδιοκτήτη για να του δείξει πώς, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε.

Έτσι, οι δύο νεαροί κακοποιοί τα παράτησαν κι έφυγαν, αλλά κάνοντας ένα ακόμα λάθος. Πήραν το κινητό του 23χρονου. Και χάρη σ’ αυτό, η αστυνομία τους εντόπισε μέσα στο τρένο. Έστειλε σήμα στον μηχανοδηγό να κλείσει τις πόρτες μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί, και οι δύο νεαροί συνελήφθησαν. Πάνω τους βρέθηκε το κλεμμένο κινητό, το αεροβόλο πιστόλι, και τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων που είχαν κλέψει.

Ηθικό δίδαγμα: Αν θέλεις να είσαι αξιοπρεπής ληστής, μάθε να οδηγείς χειροκίνητο και βάζε το μυαλό σου να δουλέψει.  

[Πηγή: Cleveland.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube