O Κen Block έβαλε το Audi RS e-tron GT στη Laguna Seca [video]

O Κen Block έβαλε το Audi RS e-tron GT στη Laguna Seca [video]

O Κen Block απόλαυσε το εντυπωσιακό Audi RS e-tron GT του -με την μπαγκαζιέρα στην οροφή- στη θρυλική Laguna Seca.

Audi RS e-tron GT

Ο Αμερικανός οδηγός έχει φροντίσει να μας κρατάει ενήμερους για τη συμβίωσή του με το νέο του απόκτημα, το Audi RS e-tron GΤ, δημοσιεύοντας συχνά βίντεο που απαθανατίζουν τις περιπέτειες του με αυτό. Μετά από το βίντεο στο οποίο ο Κen Block κάνει πιρουέτες με το ιδιαίτερο του Audi, έφτασε η στιγμή να το βάλει στην πίστα.

Στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε να κάνουμε με μια οποιαδήποτε πίστα, αλλά τη θρυλική Laguna Seca. O ταχύτερος γύρος που σημείωσε το ηλεκτρικό 4θυρο στα χέρια του Block ήταν 1:43.09. Χρόνος που απέχει σημαντικά από αυτόν του Tesla Model S Plaid, το οποίο ολοκλήρωσε τον γύρο της πίστας σε 1:28.21. Βέβαια, τον χρόνο που σημείωσε το γερμανικό σεντάν δεν βοήθησε ούτε η βρεγμένη άσφαλτος ούτε και η μπαγκαζιέρα στην οροφή.

Audi RS e-tron GT

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Block έπλεξε το εγκώμιο για τα φρένα του Audi, τα οποία μετά από πολλούς γύρους δεν έδειξαν σημάδια κόπωσης, φαινόμενο πολύ συχνό σε αυτοκίνητα δρόμου. Επιπλέον, ο ταχύτερος γύρος σημειώθηκε με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού απενεργοποιημένα, με τον οδηγό να ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο ο γύρος μειώνεται εύκολα κατά 1".

Θυμίζουμε ότι το Audi RS e-tron GT κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 598 PS και 830 Nm ροπής. Επιπλέον η λειτουργία boost αυξάνει την ισχύ στα 646 PS για χρονικό διάστημα έως και 2,5". Η επιτάχυνση από στάση για τα 100 km/h χρειάζεται μόλις 3,3", ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Τέλος, η μπαταρία ιόντων λιθίου 800V χωρητικότητας 85 kWh που βρίσκεται στο πάτωμα του, προσφέρει αυτονομία 487 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube