Ντριφτάρει, ντριφτάρει… το τανκ; [video]

Ντριφτάρει, ντριφτάρει… το τανκ; [video]

Ρώσος μαυροσκούφης δίνει την απάντηση μέσα σε βροχή από σπίθες!

Οι φαν των πλαγιολισθήσεων λένε πως οποιοδήποτε όχημα μπορεί να ντριφτάρει. Και ιδού η απόδειξη. 

Βέβαια, για να ντριφτάρει ένα τανκ πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα να είναι βρεγμένο και γλιστερό το οδόστρωμα. Απαιτείται βέβαια και ειδική τεχνική, αφού το άρμα δεν στρίβει τους τροχούς του για να αλλάξει κατεύθυνση, αλλά φρενάρει την εσωτερική ερπύστρια.

Πέρα από αυτά, θα απαιτηθεί μετά κι ένα καθαρό εσώρουχο για τον χειριστή, αφού η ορμή ενός άρματος δεν ανακόπτεται εύκολα αν αυτό βγει εκτός ελέγχου… 

Σύμφωνα με την περιγραφή του video, το εν λόγω τεθωρακισμένο είναι ένα πολεμικό άρμα τρίτης γενιάς Τ-80, από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Ζυγίζει 42,6 τόνους, έχει μήκος 9,7 m και 2,29 m ύψος.

Το σοβιετικό άρμα πρωτομπήκε σε ενέργεια τo 1976 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Αίγυπτος, το Πακιστάν και η Νότια Κορέα.

 Ήταν το πρώτο πολεμικό τανκ στον κόσμο με στροβιλοκινητήρα (τουρμπίνα, όπως των αεροπλάνων) που καίει διάφορα καύσιμα και για την περίπτωση αποδίδει από 1.000 έως 1.250 ίππους ανάλογα με την έκδοση. Στην ουκρανική έκδοση, η τουρμπίνα αντικαταστάθηκε από 6κύλινδρο ντίζελ κινητήρα 1.000 ίππων.

Το Τ-80 χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων και στον πρόσφατο πόλεμο στην Τσετσενία, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε μια ροπή προς την… έκρηξη. Ίσως γι’ αυτό ο αξιωματικός στο video δείχνει τόσο αναστατωμένος μετά τη «σβούρα» που έκανε ο μαυροσκούφης χειριστής.

[Πηγή: Ao Volante]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube