Κόντρα αληθινού Audi R8 V10 με τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο R8 [video]

Κόντρα αληθινού Audi R8 V10 με τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο R8 [video]

Ξέρουμε ότι τα τηλεκατευθυνόμενα μοντελάκια είναι διαβολικά γρήγορα. Μπορούν όμως να τα βάλουν με ένα αληθινό σούπερκαρ;

Το Audi R8 V10 της δεύτερης γενιάς είναι τρομακτικά γρήγορο στην επιτάχυνση από στάση, και έχει κερδίσει πολλές κόντρες με άλλα supercars και muscle cars.

Είναι όμως πιο γρήγορο από ένα ηλεκτρικό, τηλεκατευθυνόμενο μοντελάκι R8 με ηλεκτρικό μοτέρ 1.200W;

Δεν ξέρουμε πόσοι έχουν αναρωτηθεί, όμως το AUTOCAR αποφάσισε να δώσει την απάντηση. Έστησε τα χρονόμετρα με φωτοκύτταρο σε μια ευθεία του κέντρου δοκιμών. Όμως σε τι απόσταση θα έκανε τη μέτρηση;

Όχι βέβαια στο κλασικό 400άρι, αλλά αφού το μοντέλο ήταν σε κλίμακα 1:6, διαίρεσε το 400 δια του 6 κι έκανε τη μέτρηση σε ένα κομμάτι 67 μέτρων.

Ο αρχιδοκιμαστής του περιοδικού ενεργοποίησε το launch control στο αληθινό R8, αλλά και πάλι ηττήθηκε κατά κράτος στην εκκίνηση από το μοντελάκι. Όμως η πίστα ήταν βρεγμένη και το μοντέλο στη συνέχεια υδρολίσθησε άγρια κάνοντας τετακέ.

Στη δεύτερη κόντρα το μοντέλο κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού, αλλά και πάλι εκτός ελέγχου, πηγαίνοντας ανάποδα. Όμως έχασε χρόνο με το τετακέ με αποτέλεσμα να νικήσει το αληθινό R8, που δεν είχε πρόβλημα πρόσφυσης στη βρεγμένη άσφαλτο.

Όλα κρίθηκαν λοιπόν στην τρίτη κόντρα, αλλά δεν σας λέμε το αποτέλεσμα για να μη σας το χαλάσουμε. Δείτε το στο video που ακολουθεί:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi R8 V10 στην πίστα των Σερρών [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube