Κατάβαση με skate πιο γρήγορα κι από αυτοκίνητο [video]

Κατάβαση με skate πιο γρήγορα κι από αυτοκίνητο [video]

H κατάβαση, το downhill με σκέιτ, απαιτεί ξεχωριστές ικανότητες, σκληρή εκπαίδευση και αδιαφορία εμπρός στον φόβο, καθώς η ταχύτητα που αναπτύσσεις είναι αδιανόητη για μα σανίδα με τόσο μικρούς τροχούς.

Για να φρενάρεις πρέπει να πας με τις πάντες; Κι όταν λέμε με τις πάντες να έρθεις τελείως κάθετα στο δρόμο!

Το skateboarding δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένο με την ταχύτητα. Τα δύο πράγματα που το έκαναν τόσο δημοφιλές είναι ο Bart Simpson -τουλάχιστον στις ΗΠΑ- και τα χιλιάδες κόλπα που μπορείς κάνεις πάνω σε αυτή τη μακρόστενη ξύλινη σανίδα με τα δύο σετ τροχών στις δύο άκρες. Όσον αφορά το δημοφιλές του πράγματος, αρκεί να σκεφτείτε ένα πάρκο skate, που υπάρχουν ακόμη και στην Ελλάδα, ή ένα διαγωνισμό half-pipe, όπως αυτά που δείχνει συχνά πυκνά στον OTE TV και πόσο κόσμο μαζεύουν και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Ωστόσο, το skateboarding και γενικώς τα skateboards, εκτός από κόλπα, άλματα, τρικ και τσαλίμια, έχουν και το πιο επικίνδυνο κομμάτι τους που αποτελεί η κατάβαση. Ατρόμητοι τύποι, άντρες και γυναίκες, κατεβαίνουν με τη σανίδα τους στριφτερές κατηφορικές διαδρομές, πετυχαίνοντας ταχύτητες που ακόμη και αυτοκίνητα δυσκολεύονται να ανεβάσουν, με στόχο να σημειώσουν τον απόλυτο χρόνο.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video, πρόκειται για μια σκληρή και πολύ τεχνική προσπάθεια, για μια ανηλεή μάχη με το χρονόμετρο και τη χάραξη. Υπάρχουν τόσες πολλές στιγμές και τόσες πολλές πιθανότητες τα πράγματα να πάνε τραγικά λάθος, οπότε χρειάζεται να βρίσκεται σε εγρήγορση κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου. Μια λάθος κίνηση αρκεί για να σε κάνει να σέρνεσαι στην άσφαλτο με τα ίδια ταχύτητα που είχες και πάνω στο skate. Με τις πέτρες και τα δέντρα να καραδοκούν για να σε σταματήσουν

Στο video που ακολουθεί θα δείτε, καθώς ήταν μια συντεταγμένη διοργάνωση, τη διαδρομή προστατευμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι η διαδρομή είναι κλειστή στην κυκλοφορία και τοποθετούνται αχυρόμπαλες στα επικίνδυνα σημεία –δηλαδή σχεδόν σε όλη τη διαδρομή.

Με αυτά που θα δούμε, μπορούμε να πάρουμε μόνο μυρωδιά για τις ικανότητες και την ισορροπία και το ζύγισμα που χρειάζεται γι’ αυτή την επίδοση, για να μην αναφέρουμε την αδιαφορία που χρειάζεται να επιδείξεις σε κάθε ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Είμαστε σίγουροι ότι με μια κατάβαση όπως αυτή που πραγματοποιεί ο Norman Plante, η έκκριση αδρεναλίνης θα ξεπεράσει αυτήν οποιουδήποτε rollercoaster στον κόσμο. Και είμαστε σίγουροι καθώς ανεβάζουμε σφίξεις μόνο και μόνο βλέποντάς τον. Φαντάσου να είσαι και πάνω στη σανίδα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube