Η VW επιβεβαιώνει το σχέδιο για 19 crossover [video]

Η VW επιβεβαιώνει το σχέδιο για 19 crossover [video]

Η παρουσία του Volkswagen Group στην αγορά των crossover κλιμακώνεται με επτά νέα μοντέλα μέχρι το 2018 και 19 μέχρι το τέλος του 2020.

To Volkswagen Group παρουσίασε κάμποσα crossover τους περασμένους λίγους μήνες και αυτή η τάση δεν δείχνει σημάδια κόπωσης, καθώς ο Γερμανός κατασκευαστής αποκάλυψε τα σχέδιά του να διαθέσει στα προσεχή χρόνια στην παγκόσμια αγορά 19 νέα μοντέλα.

Με επίσημη ανακοίνωσή του στο ετήσιο μίντινγκ της εταιρείας, το σχέδιο που εστιάζει στα crossover δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς αυτά τα φιλικά στην οικογένεια αυτοκίνητα αποτελούν αγοραστικό χιτ μεταξύ των καταναλωτών. Και μέχρι πρότινος, το Volkswagen Group δεν είχε αποκτήσει τον απαραίτητο, κορυφαίο διασκελισμό, προκειμένου να διατηρήσει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή παγκοσμίως. Ωστόσο, τα πράγματα προσφάτως δείχνουν ότι έχουν αλλάξει, καθώς ο όμιλος παρουσίασε τελευταίως τα VW Atlas/Teramont, καθώς και το ανασχεδιασμένο Tiguan και Tiguan Allspace.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Η VW πρώτη σε πωλήσεις στον κόσμο το 2016

Αλλά και οι άλλες φίρμες του ομίλου ασπάστηκαν την φρενίτιδα για το συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτων. Έτσι έχουμε δει ήδη τα Bentley Bentayga, Škoda Kodiaq και SEAT Ateca, ενώ στο άμεσο μέλλον περιμένουμε κάμποσα ακόμα νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα SEAT Arona και Volkswagen T-Roc.

Η Volkswagen δεν προχώρησε σε αναλυτικές λεπτομέρειες, αλλά υπαινίχτηκε ότι επτά νέα crossover θα λανσαριστούν μέχρι το τέλος του 2018. Δύο από αυτά θα παρουσιαστούν πριν από το τέλος της ενεστώσας χρονιάς και κατά τα φαινόμενα θα είναι τα Arona και T-Roc.

Σε σχετική είδηση για το θέμα, η Volkswagen άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει ένα ακόμα «νέο μοντέλο για μια θυγατρική εταιρεία» που θα παράγεται στο Wolfsburg. Δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για το τι πρέπει να περιμένουμε, αλλά λέγεται ότι ένα τέταρτο μοντέλο βρίσκεται υπό εξέλιξη και αναμένεται να μπει σε παραγωγή στο εργοστάσιο του Emden. Από τις πληροφορίες που έχουμε, εκτιμούμε ότι πρόκειται για το 5/7θέσιο SUV/crossover της SEAT που πιθανόν να ονομάζεται Formentor. H παραγωγή του θα μεταφερθεί στο Wolfsburg, καθώς η παραγωγική ικανότητα των ισπανικών εργοστασίων έχει πλαφονάρει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube