Η Βουλγαρία ελέγχει τους κατόχους πολυτελών αυτοκινήτων [+video]

Η Βουλγαρία ελέγχει τους κατόχους πολυτελών αυτοκινήτων [+video]

Θέλει να διαπιστώσει από πού προέρχονται τα χρήματα. Να ευχηθούμε και στα δικά μας;…

Ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας διέταξε την περασμένη Δευτέρα έλεγχο στους κατόχους των 435 πολυτελών Maybach, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce και Ferrari που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας.

«Ο στόχος των ελέγχων είναι να διαπιστώσουμε την προέλευση των χρημάτων για την αγορά αυτών των αυτοκινήτων και αν είναι αποτέλεσμα φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα, Rumyana Arnaudova.

Η κυρία Arnaudova δεν ξεκαθάρισε το γιατί η εισαγγελία εστίασε ειδικά στις παραπάνω πέντε μάρκες, λέγοντας απλώς ότι «η τιμή τους είναι εξαιρετικά υψηλή».

Άλλοι 245 πολίτες που αγόρασαν το 2015-2016 ακίνητα αξίας πάνω από 250.000 ευρώ και 120 ιδιοκτήτες οικιών και διαμερισμάτων που κοστίζουν πάνω από 400.000 ευρώ θα μπουν επίσης κάτω από το μικροσκόπιο.

Η πλειονότητα των κατόχων ακριβών ακινήτων είναι στη Σόφια, όπου η μέση εμπορική τιμή των ακινήτων είναι πολύ χαμηλότερη – κάτω από 100.000 ευρώ για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων.

Η Arnaudova είπε ότι οι εισαγγελείς θα έχουν μια προθεσμία τριών μηνών για να καταλήξουν στα αποτελέσματα της έρευνας.  

«Είναι απολύτως πιθανό αυτοί οι άνθρωποι να αποδείξουν ότι τα χρήματά τους είναι νόμιμα», είπε, προσθέτοντας ότι οι εισαγγελείς υποπτεύονται πως η λίστα περιέχει φίλους της πολυτελούς διαβίωσης που έχουν κατηγορηθεί ή βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δίκη για διάφορα αδικήματα.  

Η Βουλγαρία, που μπήκε στην ΕΕ το 2007 και έχει αυτό το διάστημα την προεδρία της ένωσης, παραμένει η φτωχότερη χώρα της με τον μέσο μισθό για το 2017 να μην ξεπερνά τα 530 ευρώ.

Η βαλκανική αυτή χώρα επίσης παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της αποτυχίας της Δικαιοσύνης της να ελέγξει τη διαφθορά και να βάλει στη φυλακή διαβόητους νονούς του οργανωμένου εγκλήματος.

Για τα πολυτελή αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, το άρθρο δεν λέει τίποτε…

[Πηγή: France24]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube