Η Volvo ανακαλεί παγκοσμίως 507.000 αυτοκίνητα

Η Volvo ανακαλεί παγκοσμίως 507.000 αυτοκίνητα

Για ενδεχόμενο πρόβλημα στην πολλαπλής εισαγωγής που μπορεί να προκαλέσει έως και φωτιά.

Η Volvo ανακαλεί 507.000 οχήματα παγκοσμίως εξαιτίας ενός ελαττωματικού στοιχείου του κινητήρα το οποίο, σε ακραίες περιπτώσεις, θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σύμφωνα με δικές της έρευνες έχει εντοπίσει ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ένα τμήμα της πολλαπλής εισαγωγής το οποίο είναι πλαστικό, μπορεί να λιώσει και να παραμορφωθεί, με την ακραία περίπτωση να έχουμε πυρκαγιά. Τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2014 και του 2019 και είναι αποκλειστικά δίλιτρα δήλωσε η Volvo. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 και XC90.

Παρά το γεγονός πως η εταιρεία δεν έχει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς, όλοι οι πελάτες θα λάβουν μια επιστολή που θα τους ζητάει να επικοινωνήσουν με τον τοπικό αντιπρόσωπο για να προχωρήσουν στη διαδικασία αντικατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος.

Ο Stefan Elfstrom, εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν σχολίασε το συνολικό κόστος της ανάκλησης, αρκούμενος να επισημάνει πως η εταιρεία επιθυμεί να επιδιορθώσει τα ελαττωματικά οχήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και οι πελάτες δεν θα επιβαρύνονται με κανένα κόστος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube