H Xiaomi ετοιμάζεται να αριβάρει στην Ευρώπη

H Xiaomi ετοιμάζεται να αριβάρει στην Ευρώπη

Η Xiaomi, μετά την εντυπωσιακή εμπορική πορεία που σημειώνει το SU7 μοιάζει έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα προς την ευρωπαϊκή αγορά.

Xiaomi SU7 Max

Ακόμα και τα πιο αισιόδοξα στελέχη της Xiaomi ίσως να μην μπορούσαν να προβλέψουν την τεράστια εμπορική επιτυχία που ήδη σημειώνει το SU7, το πρώτο αυτοκίνητο της ιστορίας του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα.

Οι πωλήσεις του έχουν ήδη καλύψει την παραγωγή για το 2024, με την Xiaomi να έχει ήδη στα σκαριά το δεύτερο μοντέλο της, ένα ηλεκτρικό SUV. Που όπως έχει δείξει η πένα ανεξάρτητων σχεδιαστών, θα μπορούσε να μοιάζει με την Ferrari Purosangue.

Ο ούριος άνεμος που πνέει (και) στο αυτοκινητικό κομμάτι του κινεζικού κολοσσού φαίνεται πως θα τον φέρει σύντομα και στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί η Xiaomi έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους. Να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η Xiaomi ετοιμάζει βαλίτσες για Ευρώπη, με στόχο να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων μέσα στην επόμενη δεκαετία

Xiaomi SU7

Την έλευση της εταιρείας στην Ευρώπη επιβεβαίωσε ο οικονομικός διευθυντής Alain Lam. Μιλώντας στο Bloomberg, το υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε πως η Xiaomi είναι αποφασισμένη να δραστηριοποιηθεί στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, παρά το γεγονός πως οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν παρουσιάζουν την άνοδο που αρχικά είχε υπολογιστεί.

Συν τοις άλλοις, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας εστίασε στο ότι η Xiaomi δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη. «Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα οδηγήσει τελικά σε κέρδη. Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας και θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το SU7 είναι διαθέσιμο εδώ και μερικούς μήνες στην Κίνα, με ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα, η έκδοση Max, εξοπλίζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 101 kWh, με την υπογραφή της CATL. H αυτονομία του φτάνει τα 880 km, ωστόσο εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι δυνατότητες φόρτισης.

Xiaomi SU7

Σε μόλις πέντε λεπτά, το αυτοκίνητο μπορεί να κερδίσει 220 km και σε 15 λεπτά το νούμερο αυτό ανεβαίνει στα 550 km. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως στα πλαίσια του Delphi Economic Forum 2024, διευθυντικά στελέχη της Xiaomi είχαν γνωστοποιήσει πως το SU7 θα έρθει στην Ελλάδα το 2027.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube