H Greenpeace κατέθεσε μήνυση εναντίον της Volkswagen

H Greenpeace κατέθεσε μήνυση εναντίον της Volkswagen

Η Greenpeace προχώρησε σε μήνυση κατά της Volkswagen έπειτα από μια προειδοποίηση οκτώ εβδομάδων, με σκοπό ο κατασκευαστής να αλλάξει του στόχους εκπομπών ρύπων του.

Η ακτιβίστρια Clara Mayer, μαζί με τους επικεφαλής της Greenpeace Γερμανίας, μήνυσαν την Volkswagen κατηγορώντας την ότι δεν συμμετέχει στην μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η οργάνωση είχαν δώσει διορία οκτώ εβδομάδων στη VW με σκοπό να αλλάξει τους στόχους της για την μείωση των εκπομπών ρύπων. Συγκεκριμένα, απαιτούσαν από τη VW να σταματήσει κάθε παραγωγή αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα μέχρι το 2030 και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 65% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2018. Ο Γερμανός κατασκευαστής δεν προέβη όμως στις απαιτούμενες αλλαγές και για αυτό κατατέθηκε μήνυση εναντίον του.

2015 Protests

Από την πλευρά της, η VW θεωρεί πως η μηνύσεις κατά μεμονωμένων εταιριών δεν αποτελούν λύση απέναντι σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Εκπρόσωπος της VW ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στις απαιτήσεις της Greenpeace ανέφερε ότι «Η VW έχει ήδη δεσμευτεί από το 2018 στη Συμφωνία του Παρισιού και έχει την πιο αισιόδοξη στρατηγική εξηλεκτρισμού, επενδύοντας 35 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025».

Μια παρόμοια μήνυση κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο από τον γερμανικό περιβαλλοντικό οργανισμό Deutsche Umwelthilfe κατά των BMW και Daimler. Αυτό συνέβη όταν και οι δύο εταιρίες αρνήθηκαν να σταματήσουν την παραγωγή αυτοκινήτων με θερμικό μοτέρ έως το 2030 και να μειώσουν μέχρι τότε σημαντικά εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) τους.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube