Ford: Σεντάν και χάτσμπακ τέλος στην Β. Αμερική, μόνο SUV

Ford: Σεντάν και χάτσμπακ τέλος στην Β. Αμερική, μόνο SUV

Η Ford αποκάλυψε ότι παραδοσιακά μοντέλα της με μεγάλη καριέρα στη Β. Αμερική δεν θα αντικατασταθούν, αφού εκεί «πουλάνε» πλέον μόνο τα SUV.

Μετά τη συνεχή διεύρυνση της γκάμας των SUV/crossover κάθε κατασκευαστή, φαίνεται ότι περνάμε στο στάδιο του κανιβαλισμού των συμβατικών μοντέλων από τα ψηλωμένα.

Δεν πρόκειται για φήμη αλλά για επίσημη πληροφορία, την οποία η Ford ανακοίνωσε διακριτικά, μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 2018. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία «δεν θα επενδύσει σε επόμενες γενιές των παραδοσιακών σεντάν της Ford για τη Β. Αμερική». Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Jim Hackett, δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να δράσουμε έτσι ώστε να έχουμε ανάπτυξη και να αυξήσουμε τα κέρδη της εταιρίας μας μακροπρόθεσμα», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να παίξουμε εκεί όπου μπορούμε να νικήσουμε».

Αυτό σημαίνει ότι μοντέλα όπως το Taurus και το Fusion θα σταματήσουν να υφίστανται όταν οι τρέχουσες γενιές ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους. Φαίνεται όμως ότι η «μπάλα» θα πάρει και τα χάτσμπακ, αφού το ίδιο θα συμβεί και με τα Fiesta και Focus. Από τη νέα γενιά του Focus, η μόνη έκδοση που θα διατεθεί στην αγορά της Β. Αμερικής είναι η Active, δηλαδή το crossover. Έτσι, σύντομα το μόνο αυτοκίνητο στην γκάμα της Ford με μικρή απόσταση από το έδαφος θα είναι… η Mustang.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δoκιμάζουμε τη νέα Ford Mustang

Η Ford σκοπεύει να λανσάρει νέα μοντέλα που «θα συνδυάζουν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, την ευρυχωρία και την ευχρηστία», δηλαδή νέα crossover. Άλλωστε τα αυτοκίνητα που της αποφέρουν σοβαρά κέρδη στην αγορά της Β. Αμερικής σήμερα, είναι τα Explorer, Escape, Bronco και F-150, ενώ από συμβατικά μόνο η Μustang.

Ford Taurus

[Πηγή: carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube