Το εργοστάσιο του Bmw Group στο Regensburg αναδείχτηκε Εργοστάσιο της Χρονιάς

Το εργοστάσιο του Bmw Group στο Regensburg αναδείχτηκε Εργοστάσιο της Χρονιάς

Το εργοστάσιο αυτοκινήτων του Bmw Group στο Regensburg είναι το Εργοστάσιο της Χρονιάς 2024 στην κατηγορία «εξαιρετική συναρμολόγηση οχημάτων ευρείας παραγωγής».

BMW Group Regensburg

Ο θεσμός βραβείων θεωρείται ένας από τους πιο έγκριτους διαγωνισμούς της βιομηχανίας στη Γερμανία. Η μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων του Bmw Group στο Regensburg είναι ένα από τα περισσότερα από 30 εργοστάσια του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής του Ομίλου.

Προοριζόμενα για πελάτες σε όλο τον κόσμο, έως και 1.400 αντίτυπα των X1 και X2 βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κάθε εργάσιμη ημέρα. Διαφορετικοί τύποι συστημάτων μετάδοσης κίνησης κατασκευάζονται με ευελιξία σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής - από οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Αυτή είναι η 33η φορά που η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Kearney, σε συνεργασία με την Süddeutscher Verlag και την εφημερίδα Produktion, τιμά τις εταιρείες που διαπρέπουν ξεπερνώντας τις προκλήσεις στον τομέα της παραγωγής.

Από το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg βγαίνουν 1.400 Χ1 και X2 κάθε εργάσιμη μέρα

BMW Group Regensburg

Οι κριτές αιτιολόγησαν την απόφασή τους για τη διάκριση του εργοστασίου του Bmw Group στο Regensburg στην κατηγορία «εξαιρετική συναρμολόγηση ευρείας παραγωγής» ως εξής: «Η καινοτόμος δύναμη και ο δυναμισμός με τον οποίο το εργοστάσιο του Regensburg υλοποιεί τον μετασχηματισμό του σε iFactory μαζί με όλο το ανθρώπινο δυναμικό είναι εντυπωσιακά.

Ειδικότερα, η ευελιξία τόσο στη διαμόρφωση του εργοστασίου όσο και εκείνη που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι είναι υποδειγματική αποτελώντας έμπνευση για την επιτυχημένη παραγωγή στη Γερμανία», εξήγησε ο Daniel Stengel, διευθυντής της Kearney και project manager του διαγωνισμού.

Ο Armin Ebner, επικεφαλής του εργοστασίου του Regensburg δήλωσε: «Το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg βρίσκεται σε εξαιρετικά ισχυρή θέση χάρη στα υψηλά κίνητρα και τον επαγγελματισμό που διαθέτει η ομάδα μας. Η ανάδειξή μας σε Εργοστάσιο της Χρονιάς από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή ειδικών αποτελεί για εμάς μέγα επίτευγμα και μας παρέχει κίνητρο.

BMW Group Regensburg

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα του εργοστασίου του Regensburg για την απαράμιλλη ευελιξία, τη δέσμευση στην ποιότητα και τις εξαιρετικές επιδόσεις της. Μαζί, μπορούμε να είμαστε πολύ περήφανοι που κερδίσαμε τον τίτλο».

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg διακρίθηκε επίσης για τη χρήση των πιο πρόσφατων ψηφιακών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η οποία ξεκλειδώνει περαιτέρω δυνατότητες όσον αφορά την παραγωγικότητα, την ποιότητα και την ανθεκτικότητα.

BMW Group Regensburg

Οι νικητές του διαγωνισμού Εργοστάσιο της Χρονιάς επιλέγονται μέσα από μια διαδικασία δύο σταδίων. Μετά την υποβολή μιας αναλυτικής αίτησης με τα βασικά στοιχεία, μια έμπειρη ομάδα εμπειρογνωμόνων της Kearney επισκέπτεται τις σημαντικότερες εταιρείες που συμμετέχουν. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από καταξιωμένους ειδικούς από τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, επιλέγει τους νικητές. Η τελετή απονομής του τίτλου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ομώνυμου συνεδρίου την άνοιξη του 2025.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube