Η Tesla προσλαμβάνει χάκερ

Η Tesla προσλαμβάνει χάκερ

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla «έκλεψε» από την Apple την «πριγκίπισσα των χάκερ», Kristin Paget

Hacker, cracker, malware, virus… Στην εποχή των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων, που είναι πάντα on-line, η ανέγερση εικονικών φραγμάτων προστασίας των συστημάτων του αυτοκινήτου αποτελεί σήμερα πρώτη προτεραιότητα. Ειδικά αν είσαι ο Elon Musk, αναβαθμίζεις τα Tesla Model S σου μέσω Wi-Fi και προγραμματίζεις να λανσάρεις, σε κάπου δύο χρόνια, έναν «αυτόματο πιλότο» για αυτόνομη οδήγηση.

Η λέξη της εποχής είναι λοιπόν η ασφάλεια. Κι αυτή αποτελεί το κλειδί για να εξηγήσουμε την πρόσφατη πρόσληψη από την Tesla της Kristin Paget, μιας χάκερ (ή μάλλον της «πριγκίπισσας των χάκερ», όπως γράφει στην επαγγελματική της κάρτα), την οποία ο Musk «έκλεψε» από την Apple.

Όπως έγραψε το τεχνικό site Re/code, η χάκερ έχει ήδη μετακομίσει από το Copertino στο Palo Alto, μόλις 20 χιλιόμετρα πιο πέρα. Και τη μεταγραφή της ανακοίνωσε η ίδια η Paget την προηγούμενη Παρασκευή, μέσω Twitter. Ο νέος της ρόλος είναι «κάτι που έχει σχέση με την ασφάλεια, αλλά δεν μπορώ να πω πολλά».

Η Paget εργαζόταν στην Apple από το Σεπτέμβρη του 2012, έχοντας πριν συνεργαστεί με τη Microsoft για την ασφάλεια των Windows Vista. Από την περασμένη Δευτέρα δουλεύει για τον Musk, ποιος ξέρει σε ποια συστήματα του Tesla Model S, του Model X ή άλλων μοντέλων.

«Now I hack for Tesla Motors», τουιτάρει η Paget. Πρόκειται για το ίδιο ταλέντο που το 2010, στην Defcon, έδειξε πώς φτιάχνεις ένα μικρό σταθμό για να παρεμβαίνεις στις κλήσεις από κινητά. Ο Musk φαίνεται να είναι σε καλά χέρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube