Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε αυτό το Rover 45 στο eBay!

Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε αυτό το Rover 45 στο eBay!

Είναι μοντέλο 2000, με κινητήρα 1.4, κι έχει πιστοποιητικό ΚΤΕΟ που ισχύει μέχρι τον Αύγουστο.

Αν έχετε αμφιβολία ότι η Βρετανία είναι η φθηνότερη αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ιδού η ατράνταχτη απόδειξη.

Αν το ψάξεις, μπορεί να βρεις ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο που να κοστίζει –κρατηθείτε– μόλις 3,19 στερλίνες, δηλαδή 3,70 ευρώ!

Μη νομίσετε μάλιστα πως θα πρόκειται για κάποιο χιλιόχρονο σαπάκι. Το γνωστό και έγκυρο Honest John αγόρασε με αυτό το ποσό ένα 17χρονο Rover 45 1.4. Το αυτοκίνητο μπορεί να μην έχει air condition και να έχει σιδερένιες ζάντες με πλαστικά τάσια, όμως είναι σε «πολύ νοικοκυρεμένη κατάσταση» και με MoT (KTEO) που ισχύει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Βλέποντας και τη φωτογραφία, προσωπικά δεν θα διστάζαμε να το κυκλοφορούμε κάθε μέρα.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι το φθηνότερο μεταχειρισμένο στη Βρετανία», δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης του HonestJohn.co.uk, Daniel Harrison. «Κι ενώ η αγορά του έγινε αρχικά για πλάκα, μπορούμε να βγάλουμε μερικά σοβαρά συμπεράσματα.

«Πρώτον, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάποια από τα φθηνότερα –αν όχι ΤΑ φθηνότερα– μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να κυκλοφορείς ένα σχετικά αξιοπρεπές αυτοκίνητο, ακόμη κι αν έχεις πολύ περιορισμένα οικονομικά. Και δεύτερον, ότι το καταναλωτικό πνεύμα της κοινωνίας οδηγεί σε τεράστια υποτίμηση, ή και σε απόσυρση από την κυκλοφορία, πραγματικά χρήσιμων αυτοκινήτων.

«Ελάχιστα είναι τα μέρη του κόσμου όπου μπορεί να βρεις ένα πλήρως λειτουργικό μεταχειρισμένο σε τέτοια τιμή. Κι αυτό ακριβώς αποδείξαμε».

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία στο eBay, οπότε ο καθένας θα μπορούσε να το χτυπήσει και να πάρει ένα Rover στην τιμή ενός εισιτηρίου για το λεωφορείο!

[Πηγή: Honest John]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube