Δείτε τη λάβα ηφαιστείου να καταπίνει μια Mustang [video]

Δείτε τη λάβα ηφαιστείου να καταπίνει μια Mustang [video]

Άλλη μια μικρή απόδειξη του πόσο αδύναμοι είμαστε μπροστά στη Φύση…

Το ηφαίστειο Kilauea της Χαβάης εκρήγνυται για κάμποσες μέρες τώρα και η ροή της λάβας έχει φτάσει στον γειτονικό οικισμό Leilani Estates.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της USA Today, το βάθος της λάβας έχει φτάσει τα 3 μέτρα κι έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 26 σπίτια. Ανάμεσα στα θύματα της λάβας, που ρέει αργά αλλά είναι ασταμάτητη, ήταν και μια Ford Mustang 4ης γενιάς, που ήταν σταθμευμένη στην άκρη του δρόμου.

Δεν αναφέρεται γιατί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν το πήρε από εκεί για να το σώσει, αλλά είναι πιθανό να μην πρόλαβε όταν επιβλήθηκε η εκκένωση της περιοχής. Όπως και να ’χει το πράγμα, η Mustang δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη ροή της καυτής λάβας, που πρώτα έβαλε φωτιά στα λάστιχα, κατόπιν έσπρωξε το αυτοκίνητο και τελικά το κατάπιε φλεγόμενο (έκρηξη του ρεζερβουάρ όμως δεν βλέπουμε, όπως γίνεται για θέαμα στις ταινίες…).

Το αυτοκίνητο θεωρητικά θα μπορούσε να σωθεί, όμως η περιοχή των Leilani Estates είναι πολύ επικίνδυνη αυτές τις μέρες, καθώς βγαίνει λάβα από τουλάχιστον 10 οπές και ρωγμές που έχουν ανοίξει στο έδαφος (βλ. χάρτη στην gallery). Πέρα από τη λάβα, οι παρευρισκόμενοι πρέπει να προσέχουν και τις εκρήξεις, που εκτινάσσουν λιωμένο βράχο πάνω από 60 μέτρα ψηλά. 

Και σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, το νησί χτυπήθηκε την περασμένη Παρασκευή κι από τον Εγκέλαδο, με ένα σεισμό 6,9 Ρίχτερ, που ήταν ο μεγαλύτερος στη Χαβάη τα τελευταία 40 χρόνια…

[Πηγή: USA Today CBS Miami μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube