30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχει σε δέκα χρόνια η Volkswagen

30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχει σε δέκα χρόνια η Volkswagen

Αλλάζει προσανατολισμό η Volkswagen και σκοπεύει να κυριαρχήσει στην αγορά εκλαϊκεύοντας την ηλεκτροκίνηση.

Έχοντας στην πλάτη της ένα σκάνδαλο κόστους 18 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων η Volkswagen εναποθέτει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τις ελπίδες της για ένα πιο λαμπρό μέλλον.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο CEO της εταιρείας Matthias Muller αποκάλυψε το σχέδιο με κωδική ονομασία Together-Strategy 2025”. Σύμφωνα με αυτό η εταιρεία θα λανσάρει 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα επόμενα δέκα χρόνια.

«Η ιδέα είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου», λέει ο Muller. «Να τα διορθώνεις, να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες και να δημιουργείς έχοντας ανοιχτό μυαλό και αξίες». Για να πετύχει τον στόχο της η Volkswagen θα δώσει μεγάλο βάρος στην ηλεκτροκίνηση. Το πλάνο περιλαμβάνει την κατασκευή δικών της μπαταριών, κάτι το οποίο θέλει να κάνει και η Tesla οπότε ο μεταξύ τους ανταγωνισμός θα είναι έντονος στο μέλλον. Για την VW είναι απαραίτητο να φτιάχνει δικές της μπαταρίες  όταν σκοπεύει να πουλά δύο με τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2025.

Η αυτόνομη οδήγηση ένα μεγάλο κομμάτι των σχεδίων της VW για το μέλλον. Έχει δρομολογήσει την εξέλιξη δικής της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης το οποίο επίσης θα πουλά σε άλλες εταιρείες, πριν το τέλος της δεκαετίας.

Η Volkswagen θεωρεί ότι το κόστος της επένδυσης του σχεδίου της θα φτάσει σε  διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, οπότε θα χρειαστεί είτε να αποταμιεύσει τα χρήματα είτε να αυξήσει τα έσοδά της άμεσα. Η εξοικονόμηση θα αρχίσει από την βελτίωση της αποδοτικότητας του τμήματος R&D. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι αυτό το πλάνο δεν θα επηρεάσει τις πολλές ακόμη μάρκες του γκρούπ. Παρόλα αυτά ο Muller πιστεύει ότι δουλεύοντας με υψηλή απόδοση, υιοθετώντας καινοτομίες, δείχνοντας σεβασμό στον πελάτη και στο περιβάλλον, η Volkswagen θα καταφέρει να αφήσει μια για πάντα πίσω της το σκάνδαλο.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube