Θωρακισμένο VW Golf GTI αντέχει βολές από καλάσνικoφ

Θωρακισμένο VW Golf GTI αντέχει βολές από καλάσνικoφ

To VW Golf GTI ζυγίζει 340 kg επιπλέον, αλλά αψηφά τις επιθέσεις από AK-47 και ΑΚ-15.

Αν δεν ήταν τα εντυπωσιακά αυτοκόλλητα και τα επιπλέον φώτα στην οροφή, θα δυσκολευόσουν να πιστέψεις ότι αυτό δεν είναι ένα ακόμα κοινότοπο VW Golf GTI. Ωστόσο, το μοντέλο όγδοης γενιάς που βλέπεις στις φωτογραφίες έχει υποστεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να αντέχει επίθεση από AK-47.

Αν και τα θωρακισμένα μοντέλα είναι συνήθως θηριώδη SUV ή μεγάλες μπερλίνες, η SVI Engineering από τη Νότια Αφρική επέλεξε ένα VW Golf GTI. Γιατί να μη χαρίσουμε λίγη οδηγική απόλαυση στα σώματα ασφαλείας;

Στοπ στα βαρετά θωρακισμένα! Γιατί οι περιπολίες να είναι οδηγικά αδιάφορες;

VW Golf GTI

Το αφρικανικό περιπολικό έχει ντυθεί με θωρακισμένο χάλυβα 3,5 mm κι ελαφρύ βαλλιστικό γυαλί. Έτσι, κανένα παράθυρο πλέον δεν ανοίγει, εκτός από αυτό του οδηγού. Κι αυτό μόνο μέχρι τη μέση. Αν και το πακέτο της θωράκισης εφαρμόζεται εδώ στο VW Golf GTI, η εταιρεία δηλώνει ότι είναι συμβατό και με το 4κίνητο R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται Autobianchi A112 Abarth, θωρακισμένο από μαφιόζο!

Υψηλής ποιότητας θωρακισμένος χάλυβας έχει χρησιμοποιηθεί στις πόρτες, στις κολόνες, στην οροφή και στο custom πίσω διάφραγμα. Το τελευταίο επιλέχθηκε έτσι ώστε να μην υπάρχει ανάγκη θωράκισης στην πίσω πόρτα, προκειμένου να περιοριστεί το πρόσθετο βάρος και να μειωθεί το κόστος. Μία κάμερα αντικαθιστά τον μεσαίο καθρέπτη.

VW Golf GTI

Παρόλα αυτά, το θωρακισμένο GTI ζυγίζει περίπου 340 kg περισσότερο από το εργοστασιακό μοντέλο. Λογικό, αφού έχει τοποθετηθεί επιπλέον προστασία γύρω από συγκεκριμένα εξαρτήματα του κινητήρα, αλλά κι από την μπαταρία. Δεν έχει νόημα να θωρακίσεις το αμάξωμα και να επιτρέψεις στους κακοποιούς να στοχεύσουν στο καπό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ληστές ανοίγουν θωρακισμένο αυτοκίνητο με εκσκαφέα, σαν κονσέρβα! [video]

Θυμίζουμε ότι Tesla Model 3 είχε γαζωθεί από σφαίρες της Χαμάς, με τις περισσότερες να κατευθύνονται στο εμπρός καπό, θεωρώντας ότι έτσι θα ακινητοποιούσαν το όχημα. Καθώς όμως πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο, παρέμεινε οδηγήσιμο, επιτρέποντας στον τραυματία οδηγό να φτάσει στο νοσοκομείο.

VW Golf GTI

Η SVI Engineering έχει τροποποιήσει την ανάρτηση για να αντιμετωπίσει το σημαντικά αυξημένο βάρος, τώρα που το περιπολικό σταματά τη ζυγαριά κοντά στα 1.800 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιδιώτης διόρθωσε την VW: Έφτιαξε κεντρομήχανο Golf GTI!

Χαλάλι όμως, αφού πλέον το θωρακισμένο VW Golf GTI μπορεί να αντέξει επιθέσεις από πιστόλια και τυφέκια με διαμέτρημα έως και 7,62 mm χάρη στη θωράκιση B4+. Το βαλλιστικό γυαλί που αναφέραμε προηγουμένως μπορεί να σταματήσει έως τέσσερις βολές από AK-47 που χρησιμοποιεί φυσίγγιο 7,62x39 mm, όπως και το AK-15.

VW Golf GTI

Η εξειδικευμένη εταιρεία χρειάζεται περίπου τρεις μήνες για να μετατρέψει ένα GTI ή ένα R, με το κόστος θωράκισης να ανέρχεται στις $35.000 (€32.500). 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube