Σε μάστιγα εξελίσσεται το σκάνδαλο με τις πλαστές κλήσεις

Σε μάστιγα εξελίσσεται το σκάνδαλο με τις πλαστές κλήσεις

Οι επιτήδειοι βρήκαν νέο τρόπο να μας εξαπατήσουν: Με πλαστές κλήσεις στα παρμπρίζ.

πλαστές κλήσεις

Οι πλαστές κλήσεις για παράνομη στάθμευση είναι το πιο πρόσφατο κόλπο ώστε απατεώνες να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά και πέρα από τα σύνορα.

Η απάτη με τις πλαστές κλήσεις έχει εξαπλωθεί από τη Νέα Υόρκη έως τη Νότια Καλιφόρνια. Αν μάλιστα κρίνουμε από τον τρόπο που τέτοιου είδους παρανομίες υιοθετούνται εν καιρώ από τους επιτήδειους και στην πατρίδα μας, είναι θέμα χρόνου να έχουμε κρούσμα και στην ελληνική επικράτεια. Το απευχόμαστε.

Όποια παρανομία ευδοκιμεί στο εξωτερικό, μετά από λίγο καταφτάνει και στη χώρα μας

Το τρικ «πέρασε» τα σύνορα και κάμποσες πλαστές κλήσεις διαπιστώθηκαν και στο Calgary, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της καναδικής επαρχίας της Αλμπέρτας. Οι αρχές της πόλης συμβούλεψαν τους οδηγούς να καταστρέφουν αυτοστιγμεί τις πλαστές κλήσεις που βρίσκουν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους και να μην επιχειρούν να πληρώσουν το πρόστιμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Υόρκη: Επιβραβεύει καταγγελίες για παράνομο παρκάρισμα με μέρος του προστίμου

Πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να ξεχωρίσουν τις πλαστές κλήσεις στάθμευσης από τις γνήσιες; Αμφότερες φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπες εκτός από μια μικρή διαφορά, σύμφωνα με το CTV News. Οι παράτυπες καλούν τους οδηγούς να πληρώσουν τα πρόστιμά τους στο calgaryparkplus.com, ενώ οι πραγματικοί ιστότοποι πληρωμών είναι οι calgaryparking.com/tickets και parkingtickets.calgaryparking.com. Μικρολεπτομέρειες δηλαδή κι εύκολα κάποιος μπορεί να εξαπατηθεί.

 πλαστές κλήσεις

Όσοι πολίτες δεν είναι σίγουροι αν έχουν διαπράξει παράβαση ή είναι υποψήφια θύματα, μπορούν επίσης να καλέσουν τους ιθύνοντες για να επαληθεύσουν την κλήση τους. Η απάτη φαίνεται να είναι ένα σύστημα phishing που στοχεύει στο να κάνει ανυποψίαστους οδηγούς να αποκαλύψουν τραπεζικές πληροφορίες, αριθμούς πιστωτικών καρτών κι άλλα ευαίσθητα δεδομένα μέσω του πλαστού ιστότοπου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επικό παρκάρισμα στον Πύργο: Έκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή και πήγαν για... καφέ!

Στη Νέα Υόρκη, οι απατεώνες παρέλειψαν το βήμα του «παρμπρίζ» και στείλνουν ηλεκτρονικό μήνυμα στους οδηγούς που τους ενημερώνει ότι έχουν διαπράξει παράβαση στάθμευσης. Μαζί με έναν σύνδεσμο προς κάποιον ύποπτο ιστότοπο. Το σύστημα στη Νότια Καλιφόρνια είναι πιο εξελιγμένο: Αντί να ζητάει να μπεις σε κάποια σελίδα για να πληρώσεις, έχει ενσωματωμένους πλαστούς κωδικούς QR. Άντε να καταλάβεις την απάτη...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube