Αποχαιρέτησε την Bugatti Chiron Sport του με μια 400άρα [video]

Αποχαιρέτησε την Bugatti Chiron Sport του με μια 400άρα [video]

Η τελευταία βόλτα με το παλιό σου αυτοκίνητο πρέπει να είναι ιδιαίτερη. Μια άδεια Autobahn ήταν ό,τι χρειαζόταν ο κάτοχος αυτής της Bugatti Chiron Sport.

Chiron Sport

Η Autobahn είναι ένας παράδεισος για όσους έχουν βαρύ πόδι στο γκάζι. Πάνω από το ήμισυ του συνολικού μήκους του γερμανικού αυτοκινητόδρομου δεν έχει όριο ταχύτητας, επιτρέποντας στους οδηγούς να οδηγούν όσο γρήγορα μπορούν τα αυτοκίνητά τους. Να, όπως έκανε ο κάτοχος μιας Bugatti Chiron Sport.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, υπό την πίεση περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι γερμανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής ορίων ταχύτητας παντού στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 13.192 km. Η κίνηση θα μειώσει τη ρύπανση, τον κίνδυνο ατυχημάτων, αλλά και την οδηγική εξάρτηση ορισμένων με την τελική ταχύτητα. Τι νόημα όμως θα έχουν τότε οχήματα όπως η Bugatti Chiron Sport;

Αν μπει όριο 130 km/h στο τελευταίο προπύργιο της τελικής ταχύτητας, τότε πού θα μπορεί κάποιος να τελικιάσει νόμιμα το αυτοκίνητό του;

Chiron Sport

Ο Omid Mouzsenn δεν προβληματίζεται για όλα αυτά. Εκείνη την ημέρα θα παρέδιδε την Chiron Sport του στον νέο της ιδιοκτήτη κι ήθελε η τελευταία του βόλτα να είναι αξιομνημόνευτη. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Bugatti: Πόσο κοστίζει η συντήρηση μιας Chiron Pur Sport σε βάθος 4ετίας;

Άλλος μπορεί να πήγαινε μια γρήγορη βόλτα στην Βόρεια Εύβοια, άλλος μέχρι το Σούνιο ή έστω να ανέβει το βραδάκι στον Λυκαβηττό ή την Πάρνηθα. Εκείνος αποφάσισε να ξεπεράσει τα 400 km/h.

Chiron Sport

Ξύπνησε λοιπόν πολύ πρωί, ώστε να μην υπάρχει κίνηση και να καρποφορήσει το εγχείρημά του. «Αυτή είναι η τελευταία μου διαδρομή με αυτό το αυτοκίνητο. Ένα τελευταίο αντίο», λέει πλημμυρισμένος από συγκίνηση και ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η νέα Bugatti Chiron θα έχει υβριδικό ατμοσφαιρικό V16 αντί για W16 [video]

Προφανώς η αναφορά του δεν έχει μόνο αυτοκινητικές προεκτάσεις, αλλά συλλογίζεται ολόκληρη την πορεία του στη ζωή. Θυμάται ότι όταν η οικογένειά του μετανάστευσε από το Ιράν στη Γερμανία, δεν είχαν τίποτα. Χρόνια αργότερα, περιφέρεται στον αυτοκινητόδρομο με μια Bugatti Chiron Sport αξίας €3 εκατομμυρίων.

Με τέσσερα τούρμπο, ο 8λιτρος W16 αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm. Θεωρητικά έχει υψηλότερη τελική από τα 413 km/h στα οποία σήκωσε ο Ιρανός το πόδι από το γκάζι του γαλλικού hypercar.

Όχι ότι είναι λίγα. Άλλωστε, εκείνη ακριβώς τη στιγμή άναψε το λαμπάκι της βενζίνης, αναγκάζοντάς τον να ψάξει για βενζινάδικο. Θυμίζουμε ότι το θηρίο έχει ντεπόζιτο 100 lt, αλλά αυτά εξαντλούνται πολύ γρήγορα όταν κινείται με το πόδι στο πάτωμα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube