Η Stellantis φέρνει το Leapmotor T03 στην Ελλάδα σε 4 μήνες

Η Stellantis φέρνει το Leapmotor T03 στην Ελλάδα σε 4 μήνες

Η Stellantis θα φέρει έξι μοντέλα της Leapmotor στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τον φετινό Σεπτέμβριο.

Leapmotor

Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, εξαγόρασέ τους. Αυτό συνοψίζει την πολιτική της Stellantis, η οποία επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να πουλήσει δύο κινεζικά ηλεκτρικά μοντέλα της Leapmotor στην Ευρώπη. Αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, με τέσσερα ακόμη μοντέλα να διατίθενται σταδιακά έως το 2028.

Η Stellantis, όπως όλες οι δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανησυχεί για το πώς θα ανταγωνιστεί τις κινεζικές μάρκες. Για αυτό και πέρσι προχώρησε στην εξαγορά μεριδίου 21% της Leapmotor, πληρώνοντας €1,5 δισεκατομμύρια.

6πλή απόβαση της Leapmotor στην Ευρώπη, διά χειρός Stellantis. Αρχής γενομένης με το προσιτό T03 και το φιλόδοξο C10

Leapmotor

Πρώτα θα καταφθάσει το μοντέλο πόλης Leapmotor T03 κι ένα SUV που ονομάζεται C10 κι έχει περίπου ίδιες διαστάσεις με το Tesla Model Y. Με περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις και χαριτωμένη εμφάνιση, το T03 υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι κι ένα Dacia Spring, αλλά σε χαμηλότερη τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Dacia Spring με έκπτωση €10.000, πλέον από €12.750

Ο όμιλος Stellantis έχει δίκιο. Η αγορά χρειάζεται κυρίως μικρά και φθηνά ηλεκτρικά, χωρίς βλέψεις για το ταξίδι. Με 75 ίππους, 155 -άμεσα αποδιδόμενα- Nm κι υπερεπαρκή αυτονομία 280 km για αστική χρήση. Το μόνο που μένει για να κάνει καριέρα, είναι η σωστή τιμολόγηση.

Leapmotor

Για να το πετύχει, η Stellantis θα παράγει το T03 στο εργοστάσιο Tychy στην Πολωνία, εκεί που ήδη κατασκευάζονται το Jeep Avenger, η Alfa Romeo Junior και τόσα ακόμα μοντέλα της. Έτσι, θα αποφύγει ενδεχόμενους μελλοντικούς δασμούς στα κινεζικά μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα σας φαινόταν μια ξεσκέπαστη Alfa Romeo Junior;

Το Leapmotor C10 θα έρχεται κατευθείαν από την Κίνα. Θα προσπαθήσει να αποτελέσει το αντίπαλον δέος για το Tesla Model Y, το επιβατικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη πέρυσι, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Με 231 ίππους και 420 km αυτονομίας, δεν θα πλησιάζει τα νούμερα του μοντέλου του Elon Musk, αλλά οι πωλήσεις του θα εξαρτηθούν από την τιμή και τον εξοπλισμό. 

Leapmotor

Η εκκίνηση των πωλήσεων θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Ρουμανία, η πατρίδα μας είναι ανάμεσα στις χώρες όπου θα αρχίσει η «απόβαση» των ηλεκτρικών Leapmotor.

Από τον Οκτώβρη, η Stellantis θα λανσάρει την κινεζική μάρκα στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία, τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας και τη Νότια Αμερική. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube