Η Kia προσφέρει έξτρα επιδότηση, αλλά μόνο στους κάτοχους Tesla

Η Kia προσφέρει έξτρα επιδότηση, αλλά μόνο στους κάτοχους Tesla

Αν έχεις ήδη Tesla, η Kia θα σου μειώσει περισσότερο την τιμή από το EV6 και το EV9 σε σχέση με τους υπόλοιπους αγοραστές.

Kia

Είσαι ιδιοκτήτης ή έστω μισθωτής μοντέλου της Tesla; Τότε δικαιούσαι επιπλέον έκπτωση από την Kia, η οποία ανέρχεται στα $1.000 (€900) αν πρόκειται να επιλέξεις το EV6 και στα $1.500 (€1.356) αν ενδιαφέρεσαι για το EV9.

Τα παραπάνω αφορούν προφανώς την αμερικανική αγορά κι αθροίζονται σε επιπλέον τυχούσες εκπτώσεις ή ποικίλα κίνητρα που προσφέρει η Kia για να προσελκύσει αγοραστές. Η είδηση έφθασε στα αυτιά του Elon Musk, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να τη σχολιάσει.

Το να είσαι κάτοχος Tesla έχει πολλά πλεονεκτήματα, θα σου πουν οι ιδιοκτήτες τους. Ένα από αυτά είναι η έξτρα έκπτωση σε μοντέλα της Kia

Kia

Ανάλογες τακτικές δεν είναι πρωτόγνωρες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Τον Μάρτιο, η BMW πρόσφερε επιπλέον $1.000 (€900) έκπτωση σε όποιον ήταν ήδη κάτοχος EV κι ενδιαφερόταν για ένα ηλεκτρικό της μοντέλο. Όχι αποκλειστικά Tesla, όπως στην περίπτωση της Kia.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Lucid υιοθέτησε επιθετική πολιτική, προσφέροντας $2.000 (€1.800) μείωση τιμής σε κατόχους premium εταιρειών. Αφορούσε τους ιδιοκτήτες ή μισθωτές BMW, Mercedes-Benz, Genesis, Audi, Porsche, Lexus, Land Rover και προφανώς Tesla. Ενδιαφέρον ότι δεν ήταν προϋπόθεση το προηγούμενο αυτοκίνητό σου να είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Επίσης, η Lucid είχε συλληφθεί να περιφέρεται σε δημοφιλείς τοποθεσίες ταχυφορτιστών της Tesla, προσκαλώντας τους ιδιοκτήτες σε test drive όση ώρα φόρτιζαν.

Πώς φάνηκε στον Elon Musk το μαρκετινίστικο κόλπο της Kia; Δήλωσε ότι η Tesla δεν θα χρειαστεί ποτέ να τάξει επιπλέον οφέλη σε κατόχους Kia για να μεταπηδήσουν στο στρατόπεδό της. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται σε ανταγωνιστές του χωρίς να μασάει τα λόγια του. Τον Μάιο είχε βάλει τα γέλια όταν έμαθε τα αποτελέσματα πωλήσεων της Lucid για το πρώτο 3μηνο του 2024. Δηλώνοντας μάλιστα ότι ο πραγματικός λόγος που η Lucid είναι ακόμα εδώ είναι επειδή «ο Σαουδάραβας sugar daddy της είναι το μόνο πράγμα που την κρατά εν ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι αυτοκίνητο οδηγεί ο Kimbal Musk, αδελφός του Elon Musk;

Κοιτώντας τις ηλεκτρικές πωλήσεις της χρόνιας που μας πέρασε, βλέπουμε ότι η Tesla ήταν πρώτη με 1,81 εκατομμύρια EV αυτοκίνητα, ενώ η Kia ταξινόμησε περί τα 155.000 ηλεκτρικά. Να θυμίσουμε όμως ότι η κορεατική φίρμα δεν πουλάει αποκλειστικά EV.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube