Η Alfa Romeo Sprint επιστρέφει ως restomod από την Πορτογαλία

Η Alfa Romeo Sprint επιστρέφει ως restomod από την Πορτογαλία

Η πορτογαλική Alma θα φτιάξει 20 restomod της Alfa Romeo Sprint, με 160 ίππους σε 880 kg.

H κλασική Alfa Romeo Sprint ενέπνευσε ένα συναρπαστικό restomod από την πορτογαλική Alma, που ειδικεύεται στην αποκατάσταση και τη βελτίωση κλασικών μοντέλων.

Το κουπέ που βασίζεται στην Alfasud επωφελείται από μια σειρά αναβαθμίσεων: Εξωτερικών, εσωτερικών και μηχανικών. Εμπνευσμένων από μια ξεχασμένη Alfa Romeo Sprint που θα συμμετείχε στο Group B και δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Θέλετε να γυρίσετε πίσω στο παρελθόν και να ξανανιώσετε; Ιδού η ευκαιρία!

Alfa Romeo Sprint

Το 1982, η Autodelta εξέλιξε ένα πρωτότυπο αγωνιστικό ράλι που βασιζόταν στη Sprint, με κινητήρα στο κέντρο και φαρδύ body-kit που σχεδιάστηκε από τον Zagato. Ονομαζόταν Sprint 6c αλλά δεν είχε αίσια έκβαση. Πυροδότησε βέβαια τη φαντασία των οπαδών της Alfa Romeo και μερικές μετατροπές ιδιωτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Restomod της Mercedes-Benz 190E Evo II θα κοστίζει €714.000

42 χρόνια μετά, η Sprint της Alma ζωντανεύει το αρχικό σχήμα. Με φαρδιά φτερά, custom προφυλακτήρες κι ενσωματωμένη αεροτομή στο πίσω μέρος, καταλαβαίνεις αμέσως για ποιο μοντέλο πρόκειται. Τα τέσσερα στρογγυλά φωτιστικά σώματα έχουν σύγχρονους προβολείς της Hella, τοποθετημένους σε ένα νέο αλουμινένιο περίβλημα.

Alfa Romeo Sprint

Η καμπίνα είναι επενδεδυμένη με Alcantara και κοτλέ ύφασμα, με ένθετα αλουμινίου. Ένα τιμόνι Zagato συνδυάζεται με αλουμινένιο επιλογέα ταχυτήτων. Η Alma υποστηρίζει ότι τα νέα καθίσματα και το μετατοπισμένο τιμόνι βελτίωσαν τη θέση οδήγησης, ενώ οι ζώνες Sabelt τεσσάρων σημείων προσθέτουν μια αγωνιάρικη νότα. 

Η πορτογαλική Alfa Romeo Sprint δεν φορά τον κεντρομήχανο V6 Busso από το πρωτότυπο, αλλά τον 4κύλινδρο μπόξερ που έχει υπερκυβιστεί στα 1,8 lt, με αλλαγές στα σωθικά κι ένα ζευγάρι καρμπιρατέρ της Dellorto. 

Alfa Romeo Sprint

Αποδίδει 160 ίππους, σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με οποιαδήποτε έκδοση παραγωγής της Sprint – συμπεριλαμβανομένης της Quadrifoglio Verde. Μπορεί η ισχύς να φαίνεται μετριοπαθής στις μέρες μας, αλλά το βάρος περιορίζεται στα 880 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Kimera EVO37, μία ωδή στη Martini μπορεί να γίνει δική σας

Τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, οι αεριζόμενοι δίσκοι, το κοντό 5άρι κιβώτιο και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen στον μπροστινό άξονα υπόσχονται ότι η οδήγηση θα εξάπτει το συναίσθημα εξίσου με την εμφάνιση. 

Alfa Romeo Sprint

Η Alma θέλει να κατασκευάσει 20 μονάδες της restomod Alfa Romeo Sprint, με την καθεμία να προσαρμόζεται απόλυτα στις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη της από μια «ευρεία γκάμα επιλογών».

Δεν γνωρίζουμε την ακριβή τιμολόγηση, μόνο ότι οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το τρίτο 3μηνο της χρονιάς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube