Έρχεται το Hyundai Inster, το μικρό ηλεκτρικό των €20.000

Έρχεται το Hyundai Inster, το μικρό ηλεκτρικό των €20.000

Ο κόσμος θέλει να αγοράσει φθηνά ηλεκτρικά πόλης και το Hyundai Inster έρχεται να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη.

Ο πλανήτης διψά για μικρά προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα και το Hyundai Inster αποτελεί την κορεατική ματιά στην πολλά υποσχόμενη κατηγορία. Υπόσχεται ότι θα πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο των €20.000.

Η επίσημη παρουσίαση του Hyundai Inster θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Κινητικότητας στο Busan στα τέλη Ιουνίου. Αλλά οι καλοί άνθρωποι της Hyundai μοιράστηκαν μαζί μας κάποιες πρώτες ανεπίσημες εικόνες, για να μας ανοίξουν την όρεξη. 

Ο κόσμος θέλει να αγοράσει φθηνά ηλεκτρικά πόλης και το Hyundai Inster είναι ακριβώς αυτό

Hyundai Inster

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το κορεατικό EV των €20 χιλιάδων. Στις αρχές του χρόνου σάς είχαμε παρουσιάσει το Casper, με επίσημες μάλιστα φωτογραφίες. Καθώς όμως το Casper πωλείται αποκλειστικά στην Κορέα, οι ιθύνοντες αποφάσισαν μια νέα ονοματοδοσία και κάποιες αισθητικές αλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Stellantis φέρνει το Leapmotor T03 στην Ελλάδα σε 4 μήνες

Σε κάθε περίπτωση, ισχυρίζονται ότι το νέο EV «θα θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά την αυτονομία, την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας, επαναπροσδιορίζοντας τι μπορούν να περιμένουν οι αγοραστές από ένα όχημα αυτής της κατηγορίας».

Hyundai Inster

Οι φωτογραφίες δείχνουν τη θύρα φόρτισης του Inster στο μπροστινό μέρος κι αναμένεται να έχει μαύρα πλαστικά φτερά και ράγες οροφής. Ενώ το συνολικό σχήμα του νέου μοντέλου είναι παρόμοιο με του Casper, έχει αλλαγές και στο πίσω μέρος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια VW; Η Renault στρέφεται στους Κινέζους για το EV των €20Κ

Για παράδειγμα, τα πίσω φώτα LED έχουν επανασχεδιαστεί και διαθέτουν πλέον ένα απλούστερο σχέδιο pixel, όπως το Ioniq 5 και το Ioniq 6. Ξεχωρίζει επίσης ο μεγάλος λογότυπος «Inster» στην πίσω πόρτα.

Hyundai Inster

Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και την μπαταρία που θα φοράει. Η λογική όμως λέει ότι θα τα μοιράζεται με το επίσης ηλεκτρικό Kia Ray. Οπότε αναμένουμε ηλεκτροκινητήρα 86 ίππων, μπαταρία 35 kWh κι ονομαστική αυτονομία 200 km. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για τα καθημερινά αγώγια.

Αν η ευρωπαϊκή τιμή του Hyundai Inster είναι πράγματι κάτω των €20.000 ευρώ προ επιδότησης, τότε θα είναι εύκολα το φθηνότερο EV της αγοράς με τα σημερινά δεδομένα. Όμως, πολλοί κατασκευαστές έχουν υποσχεθεί ηλεκτρικά σε αυτό το εύρος τιμής. Αναμένουμε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube