Επίσημη πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S

Επίσημη πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S

Το Jeep Wagoneer S καταφτάνει προσφέροντας επιδόσεις κι αυτονομία καλύτερη από του Tesla Model Y Performance, αλλά σε σημαντικά υψηλότερη τιμή.

To Jeep Wagoneer S αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην γκάμα της αμερικανικής εταιρείας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα teaser βίντεο όπου φαίνεται να κοντράρει το Tesla Model Y Performance, το μέχρις στιγμής ορόσημο στα προσιτά γρήγορα ηλεκτρικά SUV.

Τώρα έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου. Με 600 ίππους, μεγαλύτερη αυτονομία, εμφάνιση που βγάζει αγριάδα, πολυτελές εσωτερικό, αλλά κι εκτός δρόμου ικανότητες, το Jeep Wagoneer S φαίνεται να υπερτερεί του μεγάλου του αντιπάλου. Όμως, η τιμή είναι σημαντικά υψηλότερη, φτάνοντας στα επίπεδα του Model X.

Πανέμορφο, πανίσχυρο και ταξιδιάρικο, αλλά στην τιμή μας τα χαλάει

Jeep Wagoneer S

Μπορεί η Jeep να διαθέτει το Avenger στην Ευρώπη εδώ και καιρό, αλλά το Wagoneer S αποτελεί το πρώτο της παγκόσμιο ηλεκτρικό μοντέλο. Το πολυτελές SUV έρχεται με 600 ίππους και τιμή ΗΠΑ στα $71.995 (€66.530). 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Dodge Charger, το πρώτο ηλεκτρικό muscle car στην Ιστορία

Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα STLA-Large της Stellantis, μετά το νέο Dodge Charger. Την ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί κι η νέα Giulia. Φοράει μπαταρίες χωρητικότητας 100,5 kWh με την Jeep να δηλώνει ότι παρέχει αυτονομία «πάνω από 300 μίλια», ήτοι κοντά στα 500 km.

Jeep Wagoneer S

Αναφερόμαστε πάντα σε μετρήσεις κατά το αυστηρό πρωτόκολλο EPA, όπου το Model Y Performance δηλώνεται για 449 km. Αν υπολογίσουμε ότι κατά WLTP λαμβάνει θεωρητική αυτονομία 514 km, υποθέτουμε ότι το Wagoneer S θα μπορούσε να αγγίξει τα 600.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Wagoneer S προκαλεί ανοιχτά το Tesla Model Y σε βίντεο που κυκλοφόρησε η Jeep 

Η Jeep δεν παρέχει ρυθμό φόρτισης σε kW, αλλά γνωρίζουμε ότι το Charger μπορεί να φορτίσει έως και 350 kW. Ανακοινώνει μόνο ότι το Wagoneer S θα φορτίσει από το 20 στο 80% σε 23' κι από το 5 στο 80% σε 28'.

Jeep Wagoneer S

Με μήκος 4.886 mm, πλάτος 2.123 mm κι ύψος 1.645 mm, το νέο Jeep θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε μία μόνο έκδοση. Με 600 ίππους και 837 Nm να αποστέλλονται και στους τέσσερις τροχούς. 

Επιταχύνει από στάση στα 60 mph (97 km/h) σε 3,4” χωρίς να συνυπολογίζεται το πρώτο πόδι (33 cm) κύλισης, τρικ που χρησιμοποιεί κι η Tesla για να δηλώνει πιο ανταγωνιστικά νούμερα επιδόσεων. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 200 km/h. 

Jeep Wagoneer S

Με συντελεστής οπισθέλκουσας στο 0,29, δεν πρόκειται να προβληματίσει το 0,23 του Tesla Model Y, αλλά είναι το πιο αεροδυναμικό Jeep. Στα 2.570 kg, δεν είναι ελαφρύ αλλά σε αντίθεση με το μοντέλο του Elon Musk, υπόσχεται ότι θα εγκαταλείψει ευχαρίστως το ασφάλτινο δίκτυο για μια περιπέτεια εκτός δρόμου. 

Αν πάντως θέλετε το απόλυτο ηλεκτρικό off-roader, θα προσφέρεται κι έκδοση Wagoneer S Trailhawk, με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κι all-terrain ελαστικά.

Jeep Wagoneer S

Όταν κινείται στην άσφαλτο σε συνθήκες που δεν απαιτούν κορυφαία πρόσφυση ή ζωηρές επιδόσεις, γίνεται αποσύνδεση του μπροστινού ηλεκτροκινητήρα για βελτίωση της κατανάλωσης. 

Το νέο Jeep είναι ένας γεννημένος νικητής. Τα νούμερα είναι υπέρ του, η εμφάνιση επίσης, το ίδιο κι η πολυτέλεια του εσωτερικού με τις πολλαπλές οθόνες. 

Jeep Wagoneer S

Όλα αυτά όμως έρχονται σε ακριβό αντίτιμο. Δεν έχουμε εικόνα για την ευρωπαϊκή ή την ελληνική τιμολόγηση, αλλά στις ΗΠΑ θα κοστίζει $71.995 (€66.530). Υπολογίστε ότι το Model Y Performance τιμάται εκεί $51.490 (€47.580), οπότε έρχεται πολύ κοντά στα $77.990 (€72.000) του Model X.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube