Fuel Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων

Fuel Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων

Σε λειτουργία βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης το vouchers.gov.gr, για το επίδομα καυσίμων, που απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατ. δικαιούχους.

Η πλατφόρμα Fuel Pass, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενίσχυση φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών, βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 26/4/2022 σε λειτουργία.

Μέσω της ιστοσελίδας vouchers.gov.gr οι δικαιούχοι, οι οποίοι υπολογίζονται στα 3 εκατ., θα λάβουν μια μικρή κρατική ενίσχυση που αφορά το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2022. 

Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ, με τους δικαιούχους του προγράμματος να είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. 

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα, αρκεί το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

fuel pass

Η πλατφόρμα θα δέχεται τις αιτήσεις, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων οι οποίοι από σήμερα κιόλας θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους αν το ΑΦΜ τους λήγει σε 0, 1 και 2. Έως την Παρασκευή 29 Απριλίου θα "ανοίξει" η πλατφόρμα και για όλους τους υπολοίπους με βάση το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, οι οποίοι θα ενημερώνονται και με σχετική ανακοίνωση.

Η λειτουργία της πλατφόρμας έχει ως εξής: Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή κάθε δικαιούχου με δυο τρόπους: είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου, είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube