Δείτε τη νέα Toyota Supra στην Ανάβαση του Goodwood [video]

Δείτε τη νέα Toyota Supra στην Ανάβαση του Goodwood [video]

Επιτέλους, βλέπουμε το πολυαναμενόμενο κουπέ σε κίνηση!...

Μετά από χρόνια φημών, υποθέσεων, κατασκοπευτικών φωτογραφιών και καλλιτεχνικών σχεδίων, επιτέλους η Toyota Supra έκανε το δυναμικό ντεμπούτο της στο Goodwood Festival of Speed.

Ένα πρωτότυπο του μοντέλου με τον κωδικό Α90, που είναι πολύ κοντά στο τελικό αυτοκίνητο παραγωγής, έκανε μια επίδειξη ανεβαίνοντας τον θρυλικό Λόφο, μπροστά στα μάτια χιλιάδων αυτοκινητόφιλων, και δίνοντας μια ιδέα των δυνατοτήτων του. 
Από ό,τι βλέπουμε, ο οδηγός δεν πιέζει το αυτοκίνητο στο όριο αφού βγάζει το χέρι του από το παράθυρο και χαιρετάει. Πάντως ακούμε καθαρά το τραγούδι του 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα τούρμπο.

Toyota Supra FOS

Δυστυχώς η Toyota διατήρησε το καμουφλάζ στο αμάξωμα κι έτσι δεν μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά τις γραμμές του κουπέ. Όσο για τον κινητήρα, ακόμη δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες, όμως πρόσφατα δημοσιεύματα λένε ότι είναι ένας 3λιτρος τούρμπο βενζίνης της BMW με ιπποδύναμη 340 PS και ροπή 51 kgm, που κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Αν τα άλογα σας φαίνονται λίγα, ησυχάστε: Ο υπεύθυνος μηχανολόγος, Tetsuya Tada, αποκάλυψε ότι θα υπάρξει και ισχυρότερη έκδοση GRMN.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, η Supra θα διατεθεί και με έναν 2λιτρο τούρμπο των 252 PS. Το 6κύλινδρο μοντέλο λέγεται ότι θα κάνει το 0-100 km/h σε 4,5”.

Η νέα Supra αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά προς το τέλος του χρόνου. 

[Πηγή: Toyota και Goodwood Festival of Speed / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube