Audi e-tron GT λαμπαδιάζει μες στο συνεργείο της αντιπροσωπείας

Audi e-tron GT λαμπαδιάζει μες στο συνεργείο της αντιπροσωπείας

Ανεβασμένο στο αναβατόριο, ένα Audi e-tron GT στις ΗΠΑ έγινε πυρ και μανία, δυσκολεύοντας τους πυροσβέστες στην κατάσβεση.

Audi E-Tron GT

Ένα Audi e-tron GT πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν πάνω σε αναβατόριο σε αντιπροσωπεία της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, περιπλέκοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης από μέρους των αρχών. Η αιτία παραμένει άγνωστη, αλλά έχουν γίνει αρκετές ανακλήσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο, λόγω ανησυχιών για πυρκαγιά.

Η αντιπροσωπεία στην Ιντιάνα έχει αρκετή δουλειά να καθαρίσει τον χώρο του συνεργείου της, από τη στιγμή που ένα Audi e-tron GT τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα στον χώρο συντήρησης. Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, το αυτοκίνητο βρισκόταν πάνω σε αναβατόριο κι αυτό αποτέλεσε σοβαρό εμπόδιο για τους πυροσβέστες, ένεκα της διαφοράς του ύψους.

Κατά μία έννοια, τουλάχιστον πήρε φωτιά σε αυτόν που είναι υπεύθυνος για το πρόβλημα: Μέσα στην Audi!

Audi E-Tron GT

Όπως εξήγησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Carmel στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σήμανε συναγερμός για πυρκαγιά σε τοπική αντιπροσωπεία κι οι καταιονιστήρες ενεργοποιήθηκαν όπως προβλεπόταν. Κάτι που βοήθησε στο να αποτραπεί η εξάπλωση της φωτιάς. Τα πληρώματα βέβαια αντιμετώπισαν «συνθήκες έντονου καπνού σε ολόκληρη την περιοχή των επισκευών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανάκληση για 116.020 Mercedes-Benz για πιθανότητα πυρκαγιάς

Παρά τη χαμηλή ορατότητα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά σε μεγάλο ποσοστό. Ωστόσο, οι πυρκαγιές των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θέλουν πολύ νερό κι αρκετές ώρες για να σβήσουν εντελώς.

Audi E-Tron GT

Αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς το όχημα βρισκόταν σε αναβατόριο. Ωστόσο, κατάφεραν να το κατεβάσουν στο έδαφος. Με τη βοήθεια ενός ανυψωτικού μηχανήματος και σπρώχνοντας, έβγαλαν την ηλεκτρική μπερλίνα στον ανοιχτό χώρο. Εύκολο στα λόγια, δύσκολο στην πράξη, καθώς η προσπάθεια «απαίτησε πολλούς πυροσβέστες και νερό για να κρατήσουν υπό έλεγχο τη φωτιά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Bentley ανακαλεί 3.527 Bentayga λόγω κινδύνου φωτιάς

Περιττό να πούμε ότι το αυτοκίνητο είναι πλέον για πέταμα, αν και κάποια ανταλλακτικά φαίνεται ότι μπορούν να διασωθούν. Κι η αντιπροσωπεία γλίτωσε τα χειρότερα, αν κι όλα στον χώρο συντήρησης έχουν γεμίσει καπνό και νερό. Ωστόσο, χωρίς τους καταιονιστήρες, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ χειρότερα.

Audi E-Tron GT

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι προκάλεσε το περιστατικό, αλλά το e-tron GT έχει ανακληθεί πολλές φορές λόγω ανησυχιών για πυρκαγιά. Η τελευταία ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, όταν η Audi ανακάλεσε 1.042 οχήματα λόγω πιθανότητας βραχυκυκλώματος στην μπαταρία, που μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube