Toyota, ιστορικά κέρδη-ρεκόρ για το 2023

Toyota, ιστορικά κέρδη-ρεκόρ για το 2023

To 2023 αναμφισβήτητα θα μνημονεύεται για χρόνια από την Toyota, καθώς μετά το ρεκόρ παραγωγής κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ λειτουργικών κερδών.

Toyota headquarters

Η Toyota, δεν είναι μόνο ένας γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και ένας παγκόσμιος κολοσσός, τα λειτουτουργικά κέρδη του οποίου ανήλθαν σε 32 δισ. ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, τα λειτουργικά κέρδη της Toyota ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών, φτάνοντας σε ένα ιστορικό -για τα δεδομένα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας- ποσό.

Οι εκτιμήσεις του Φεβρουαρίου έκαναν λόγο για ένα πιο «μέτριο» οικονομικό αποτέλεσμα, ωστόσο το πρώτο τρίμηνο αποδείχθηκε πρωτόγνωρα ισχυρό, με τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται κατά 78%.  Το αδύναμο γιεν αποτέλεσε έναν από τους παράγοντες για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ιαπωνικής φίρμας.

Τα λειτουργικά κέρδη της Toyota αυξήθηκαν κατά 78% το περασμένο οικονομικό έτος

Toyota Logo

Σημαντική ώθηση όμως έδωσε και η στρατηγική της εταιρείας, η οποία επέλεξε να εστιάσει στα υβριδικά αυτοκίνητα, που αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά σημεία της. Η ζήτηση άλλωστε για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκεται σε πτώση σε αρκετές αγορές, εντός και εκτός Ευρώπης.

Αξίζει όμως να τονίσουμε, πως για το επόμενο οικονομικό έτος, που λήγει τον Μάρτιο του 2025, η Toyota αναμένει μείωση των κερδών, κατά περίπου 20%, μιας και η εταιρεία θα προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στο δίκτυο των προμηθευτών, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε νέες κατευθύνσεις στρατηγικής ανάπτυξης.

«Θα κάνουμε επενδύσεις προκειμένου να προστατεύσουμε την αλυσίδα εφοδιασμού. Παρόλο που οι επιχειρηματικές δραστηριότητές μας λειτουργούν αποτελεσματικά, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμη να αλλάξουν σε κάποιο βαθμό», τόνισε ο CEO της εταιρείας, Koji Sato.

Toyota C-HR

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ευρώπη γυρίζει την πλάτη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι επενδύσεις όμως δεν θα σταματήσουν εκεί, καθώς η εταιρεία θα εκταμιεύσει περίπου 11 δισ. δολάρια σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάπτυξη λογισμικού.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Toyota συνεχίζει να εξελίσσει την υβριδική της γκάμα, ούσα ολοένα και πιο έτοιμη για την ηλεκτρική της αντεπίθεση. Μέρος της οποίας αποτελεί και η συνεργασία με την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Tencent.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube