Toyota, αυξημένες πωλήσεις στην Ευρώπη

Toyota, αυξημένες πωλήσεις στην Ευρώπη

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι συνολικές πωλήσεις της Toyota στην Ευρώπη κατά το πρώτο 5μηνο του έτους, φέρνοντάς την μια ανάσα από την VW.

Toyota CH-R

Ανοδικές τάσεις παρατηρούνται στις πωλήσεις της Toyota στην Γηραιά Ήπειρο, βαδίζοντας προς το πρώτο μισό του 2024, με τον ιαπωνικό κολοσσό να μειώνει την απόσταση από την πρωτοπόρο VW. Χωρίς μάλιστα η κορυφή στην Ευρώπη να είναι αυτοσκοπός για τους Ιάπωνες.

Σύμφωνα με τον CEO της Toyota Europe, Yoshihiro Nakata τόνισε πως προτεραιότητα της μάρκας είναι  η δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού πλάνου, καθώς η Toyota προχωρά κανονικά προς την κατεύθυνση της ανθρακικής ουδετερότητας. Εξελίσσοντας παράλληλα με τα μοντέλα εσωτερικής καύσης, PHEV και αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις.

Οι συνολικές πωλήσεις της Toyota μέχρι στιγμής, είναι αυξημένες κατά 17%

Toyota Yaris Cross

Προς αυτή τη κατεύθυνση μάλιστα, η Toyota προχώρησε σε μια σημαντική ανακάλυψη. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες που εργάζονται στο κέντρο R&D της Toyota στην Ιαπωνία ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο, που αναπληρώνει ένα μέρος της χωρητικότητας γερασμένων μπαταριών ιόντων λιθίου.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Toyota, η νέα αυτή τεχνική επιτρέπει την αναπλήρωση έως και του 80% της χαμένης χωρητικότητας, δίνοντας στην ουσία έναν νέο κύκλο ζωής σε παλιές μπαταρίες, που έχουν φθαρεί από τις αλλεπάλληλες φορτίσεις. Σε περιπτώσεις βλάβης ή δομικών αστοχιών, η μέθοδος αυτή, τουλάχιστον προσώρας δεν μπορεί να προσφέρει κάποια λύση.

Μετά από αυτή τη σύντομη παρένθεση, επανερχόμαστε στις πωλήσεις. Μέχρι στιγμής, η Toyota βλέπει τις πωλήσεις της να είναι ανεβασμένες κατά 17% φτάνοντας τις 324.457 μονάδες, τη στιγμή που η VW που βρίσκεται στην κορυφή, καταγράφει σταθερή πορεία με 445.226 μονάδες.

Toyota Aygo X

Θυμίζουμε πως συνολικά το 2023, η Toyota ταξινόμησε στην Ευρώπη 828.484, με τις ταξινομήσεις της VW να ανέρχονται σε 1,36 εκατομμύρια. Το απόλυτο best-seller της Toyota στην ευρωπαϊκή αγορά είναι το υβριδικό Yaris Cross, το οποίο πρόσφατα ξεπέρασε το VW T-Roc, παίρνοντας τα σκήπτρα στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.

Σημαντικό μοντέλο για την ιαπωνική φίρμα, πέρα από τα Yaris, CH-R και Corolla αναδεικνύεται και το Aygo X, καθώς είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης, πίσω μόνο από το FIAT Panda. Μάλιστα, ο Nakata τόνισε πως το σενάριο υβριδικής έκδοσης για το Aygo X είναι υπαρκτό, με την προϋπόθεση ότι η τιμή θα παραμείνει σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube