Νέα χαμηλότερη τιμή για το BYD Dolphin στην ελληνική αγορά

Νέα χαμηλότερη τιμή για το BYD Dolphin στην ελληνική αγορά

Μια νέα προωθητική ενέργεια του Oμίλου Σφακιανάκη κατεβάζει την τιμή του ηλεκτρικού BYD Dolphin κάτω από τις €20.000.

BYD Dolphin

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ανακοίνωσε νέες τιμές για το ηλεκτρικό BYD Dolphin, οι οποίες αφορούν συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων. Το νεανικό μοντέλο, συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία με την περιβαλλοντική ευαισθησία, και με βασική τιμή €26.380 είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», η βασική τιμή του Dolphin υπολογίζεται στα €19.998, όσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο με συμβατικό σύστημα κίνησης ή υβριδικό! Στην περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος η τιμή μειώνεται περισσότερο κατά €2.000, στα €17.998!

Συνδυάζοντας την τιμή με τον πλούσιο εξοπλισμό της βασικής έκδοσης Comfort (ενδεικτικά αναφέρουμε: αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταλλικό χρώμα, ζάντες αλουμινίου 17”, καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και επενδύσεις από Vegan δέρμα, οθόνη infotainment 12,8” με σύστημα πλοήγησης, πανοραμική κάμερα 360°, αντλία θερμότητας και περισσότερα από 20 συστήματα άνεσης και ασφάλειας), το Dolphin αποτελεί μια αρκετά δελεαστική πρόταση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου!

Ο fun χαρακτήρας τονίζεται από τα διαθέσιμα μοντέρνα χρώματα. Η έκδοση Comfort συνοδεύεται από 6 χρωματικές επιλογές, Cream White, Skiing White, Urban Grey, Jet Black, και για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν Coral Pink και Amethyst Purple. Η έκδοση Design με τη στάνταρ πανοραμική ηλιοροφή προσφέρεται σε τέσσερις διαφορετικές διχρωμίες, που δημιουργούν την αίσθηση της αποκλειστικότητας. Η χρωματική επιλογή αμαξώματος Atlantis Grey συνδυάζεται με οροφή και καπό σε Jet Black χρώμα, ενώ οι χρωματισμοί Coral Pink, Surfing Blue, Skiing White με αντίστοιχο συνδυασμό Urban Grey.

BYD Dolphin

Η πλουσιότερη έκδοση Design εκτός της διχρωμίας του αμαξώματος και της πανοραμικής ηλιοροφής διαθέτει επιπλέον της Comfort στον στάνταρ εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου με λεπτομέρεια στο χρώμα του αμαξώματος (για τα χρώματα Atlantis Grey, Coral Pink & Surfing Blue), φιμέ τζάμια πίσω και ασύρματη φόρτιση smartphone. Η τιμή του Dolphin Design είναι €28.380 (€21.514 με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»).

Η τεχνολογία του BYD Dolphin αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του, καθιστώντας το ένα από τα πιο προσιτά και προηγμένα ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά. Ενσωματώνει την Blade Battery, μια μπαταρία 60,4 kWh λιθίου φωσφορικού σιδήρου (LFP), που προσφέρει αυτονομία έως 427 km (WLTP). Η μπαταρία αυτή διακρίνεται για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητά της, έχοντας υποβληθεί με επιτυχία στη δοκιμασία Nail Penetration Test, γνωστή ως το “Έβερεστ” των δοκιμών ασφάλειας για μπαταρίες.

Το BYD Dolphin βασίζεται στην πλατφόρμα e-Platform 3.0, η οποία ενσωματώνει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 8 σε 1. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει τη Μονάδα Ελέγχου Οχήματος, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας, τη Μονάδα Διανομής Ισχύος, τον Κινητήρα Μετάδοσης Κίνησης, τον Ελεγκτή Κινητήρα, τη Μετάδοση, τον μετατροπέα DC-DC και τον Ενσωματωμένο Φορτιστή. Το αποτέλεσμα είναι μια απόδοση συστήματος της τάξης του 89%, προσφέροντας ταυτόχρονα βέλτιστη απόδοση και μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία.

Ο κινητήρας είναι σύγχρονος, μόνιμου μαγνήτη, με ισχύ 150 kW (204 ίππων) και ροπή 310 Nm. Επιταχύνει το Dolphin από 0 σε 100 km/h σε 7’’ και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h. Τα τέσσερα προφίλ οδήγησης - Sport, Normal, Economy, Snow – προσαρμόζουν τις λειτουργίες του οχήματος στις οδηγικές συνθήκες και ανάγκες του οδηγού, ενώ τα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς (τα εμπρός αεριζόμενα) εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης.

BYD Dolphin

Η τεχνολογία Vehicle-To-Load (V2L) του BYD Dolphin επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών με ισχύ 3,3 kW, καθιστώντας το όχημα κινητό σταθμό παροχής ενέργειας. Η ενσωματωμένη αντλία θερμότητας περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, αυξάνοντας τη θερμική απόδοση έως και 15% τον χειμώνα, αξιοποιώντας την απορριπτόμενη θερμότητα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τον χώρο επιβατών και τη μπαταρία.

Το BYD Dolphin διαθέτει επίσης μια πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως τα Predictive Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Rear Cross Traffic Alert και Lane Departure Prevention. Επιπλέον, το Adaptive Cruise Control και το Intelligent Cruise Control ενισχύουν την απόλαυση και την ασφάλεια κατά την οδήγηση, ενώ το σύστημα με τις εξωτερικές κάμερες παρέχει πανοραμική ορατότητα 360o.

Ο οργανισμός Euro NCAP έχει υποβάλει σε δοκιμές ασφάλειας το BYD Dolphin και το έχει αξιολογήσει με τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστεριών. Μάλιστα, το Dolphin, στην προστασία των επιβατών συγκέντρωσε ποσοστό 89%, ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι μετωπικοί και πλευρικοί (εμπρός) αερόσακοι, οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας καθώς και αυτός που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Σημειώνουμε ότι όλα τα μοντέλα BYD συνοδεύονται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 km, εγγύηση 8 ετών/200.000 km για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 km για τον ηλεκτροκινητήρα.

Για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται επίσης δωρεάν 3ετές service.

Πηγή: BYD

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube