H Geely έρχεται στην Ελλάδα

H Geely έρχεται στην Ελλάδα

Η Geely, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Ελλάδα στις αρχές του 2025.

Geely EX5

Η επέλαση των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην ελληνική αγορά συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, με τον κινεζικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Geely να είναι έτοιμος να αριβάρει στη χώρα μας τις πρώτες μέρες του 2025.

To χαρτοφυλάκιο της κινεζικής φίρμας είναι πλούσιο, περιλαμβάνοντας μάρκες όπως οι Volvo, Zeekr, Lync & Co, Polestar, Lotus, smart, Farizon και Proton. Στο εργατικό δυναμικό της ανήκουν 190.000 άνθρωποι, ενώ διαθέτει πάνω από 30 εργοστάσια και κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης σε χώρες όπως η Κίνα, η Μαλαισία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Αγγλία.

H Geely θα έρθει στην Ελλάδα στις αρχές του 2025 με το προηγμένο, ηλεκτρικό C-SUV Galaxy EX5

Geely Galaxy EX5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στη Σουηδία για την πρώτη επαφή με το Volvo EX90 [video]

Οι πωλήσεις της Geely το 2023 κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 20%, φτάνοντας έτσι τις 2,79 εκατομμύρια μονάδες. Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ξεπέρασαν τα 60 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να παραμένει σταθερά στο τοπ 10 των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών σύμφωνα με τo αξιόπιστο Brand Finance.

H είσοδος της Geely στην ελληνική αγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της GEO Mobility Hellas SA θυγατρική του ομίλου Union Group που δραστηριοποιείται στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ενέργειας, του real estate και του λιανικού εμπορίου.

Η Union Group διαθέτει βαθιά γνώση της αυτοκινητοβιομηχανίας (εισαγωγέας και αντιπρόσωπος εμπορικών σημάτων όπως η Nissan, η Toyota, η Lexus) και προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών στους πελάτες της, περιλαμβανομένων της χρηματοδοτικής μίσθωσης, της ασφάλισης και της πλατφόρμας κοινής χρήσης αυτοκινήτων.

Geely Galaxy EX5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κίνα, πρώτη δύναμη στις εξαγωγές αυτοκινήτων

Το μοντέλο που θα συστήσει την Geely στο ελληνικό κοινό θα είναι το Galaxy EX5, ένα τεχνολογικά προηγμένο ηλεκτρικό C-SUV. Αποδίδει 215 ίππους και μπορεί να διανύσει 425 km με μια μόνο φόρτιση. Ενώ ένα από τα μεγάλα ατού του αυτοκινήτου είναι η μπαταρία Short Blade, σχεδιασμένη για διάρκεια ζωής έως και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Μεγιστοποιώντας κατά αυτόν το τρόπο τα επίπεδα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης. Συν τοις άλλοις, το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας ADAS, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας κατά τις καθημερινές μετακινήσεις.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube