Έφτασε Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R

Έφτασε Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R

Μπορεί να περιμέναμε καιρό, ωστόσο το Honda Civic Type R έφτασε στην Ελλάδα πιο γρήγορο και ισχυρό από ποτέ.

Honda Civic Type R

Η έκτη γενιά του Honda Civic Type R, είναι πλέον διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, με την εγχώρια αντιπροσωπεία της Honda να ανακοινώνει την τιμή του εμβληματικού μοντέλου.

Οι αλλαγές στο hot hatch της Honda κλείνουν το μάτι στις επιδόσεις και στην οδηγική απόλαυση. Το μήκος διαμορφώνεται στα 4,59 m, με την ανάρτηση να αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Δίνοντας έμφαση περισσότερο στην ευστάθεια και τη σταθερότητα, παρά στην άνεση.

Το Honda Civic Type R είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από €69.900

Honda Civic Type R

Η κορυφαία έκδοση του Civic, είναι ισχυρότερη από κάθε άλλη φορά, μιας και κάτω από το καπό της φιλοξενείται η κορυφαία εκδοχή του VTEC Turbo, με απόδοση 329 ίππων. O 2λιτρος κινητήρας κινεί με μεγάλη άνεση το βάρους 1.429 kg Type R, χαρίζοντας του εκρηκτικές επιδόσεις. Τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση σε 5,4”, με την τελική να διαμορφώνεται στα 275 km/h.

H κίνηση περνάει αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, με τη μοναδική επιλογή ως προς το κιβώτιο να αφορά ένα 6άρι χειροκίνητο, με λειτουργία rev-matching, αντικαθιστώντας έτσι το λεγόμενο μύτη-τακούνι.

Σχεδιαστικά τώρα, οι μηχανικοί της Honda έδωσαν έμφαση στην βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, όπως άλλωστε μαρτυρά και το αεροδυναμικό body-kit του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος, το μάτι πέφτει αμέσως στην τριπλή απόληξη της εξάτμισης στο μέσο του διαχύτη αλλά και στην μεγάλη αεροτομή. Που σύμφωνα με τους Ιάπωνες μηχανικούς βελτιώνει την ευστάθεια, προσφέροντας ακόμα περισσότερη κάθετη δύναμη. Αναβαθμισμένο, όπως είναι λογικό είναι και το σύστημα πέδησης, με τις ζάντες ελαφρού κράματος 19” να πλαισιώνονται από ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.  

Honda Civic Type R

Στο εσωτερικό, οι σχέσεις με την προηγούμενη γενιά είναι εμφανής, με τα κόκκινα μπάκετ να δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο, προσφέροντας ακόμα καλύτερη πλευρική στήριξη. Ο οδηγός, ο οποίος κάθεται 8 cm πιο χαμηλά έχει στη διάθεσή του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2”μια οθόνη 9” για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ως προς τα προγράμματα οδήγησης τώρα, πέρα από τα καθιερωμένα Comfort, Sport, +R, υπάρχει και το Individual. Σε αυτό, ο οδηγός μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες παραμετροποιήσεις, ως προς την απόκριση του γκαζιού αλλά και την αίσθηση του τιμονιού.

Honda Civic Type R

Για το τέλος αφήσαμε την τιμή. Προ φόρων, θα κόστιζε €43.252. Μετά φόρων όμως, η τιμή του διαμορφώνεται στις €69.900. Δεν τη λες και μικρή διαφορά…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube