Το leasing είναι μόνο για τους έχοντες. Ή μήπως όχι; Κάντε το quiz και βγείτε κερδισμένοι!

Το leasing είναι μόνο για τους έχοντες. Ή μήπως όχι; Κάντε το quiz και βγείτε κερδισμένοι!

Η απόκτηση αυτοκινήτου μέσω leasing αποτελεί στις μέρες μας μια από τις πιο ευέλικτες και οικονομικές λύσεις. Λίγοι όμως το ξέρουν!

Στις μέρες μας, όπου η πληροφορία είναι μόλις ένα κλικ μακριά, είναι ανεπίτρεπτο να διαιωνίζονται στερεότυπες αντιλήψεις του παρελθόντος. Και ναι, είναι λάθος να πιστεύεις ότι η απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου μέσω χρονομίσθωσης (leasing) είναι κάτι που αφορά τους λίγους, διότι κοστίζει. Ή ότι ακόμα και για την απόκτηση ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης, ο μόνος δρόμος είναι η αγορά και η σύμβαση δανείου με κάποιο τραπεζικό ίδρυμα ή τα γραμμάτια.

Το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα πολλοί ιδιώτες θεωρούν λανθασμένα, ότι η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκίνητου αποτελεί μία ακριβή επιλογή που αφορά πρωτίστως αυτούς που θέλουν να δαπανήσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για το νέο τους αυτοκίνητο, τους έχει στερήσει την ευκαιρία να απολαύσουν τα οικονομικά οφέλη που προσφέρει το leasing, ιδίως όταν αυτό προσφέρεται από την Avis.

Μια μικρή έρευνα αρκεί για να δεις ότι στην πραγματικότητα, το leasing στις μέρες μας αποτελεί μια πολύ προσιτή λύση. Αν μάλιστα «βάλεις» και τους αριθμούς κάτω, τότε θα δεις ότι το μόνο που σου προσφέρει μακροχρόνια ως οδηγό είναι οικονομικά οφέλη και ξεγνοιασιά. Κι αυτό γιατί όταν ακολουθείς το δρόμο της μακροχρόνιας μίσθωσης οι έννοιες σου περιορίζονται στο μηνιαίο μίσθωμα που πρέπει να καταβάλεις για το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που έχεις επιλέξει. Και το οποίο σε πολλές περιπτώσεις είναι χαμηλότερο από τη μηνιαία δόση που θα πρέπει να καταβάλεις στην τράπεζα για την αγορά του νέου αυτοκινήτου. Κι όλα αυτά έχοντας, στο τέλος της σύμβασης, τη δυνατότητα είτε να αλλάξεις το αυτοκίνητο με κάποιο νέο, είτε να το εξαγοράσεις σε προσυμφωνημένη τιμή.

Από εκεί και πέρα κάθε ιδιώτης πρέπει να ξέρει ότι με το leasing δεν χρειάζεται να εκταμιεύσεις μεγάλο ποσό για την απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου, αλλά ούτε να ανησυχεί για τα τυχόν έξοδα που θα προκύψουν στην πορεία όσον αφορά την ασφάλεια, τα service, τα τέλη κυκλοφορίας, την αλλαγή ελαστικών ή πιθανές ζημιές που θα προκύψουν. Με λίγα λόγια, με το leasing έχετε έναν μόνο μηνιαίο λογαριασμό και εσείς ασχολείστε μόνο με… τα καύσιμα.

Ότι η χρονομίσθωση είναι ένα ακριβό σπορ και δεν αφορά τους ιδιώτες, είναι ένας από τους πολλούς μύθους που επικρατούν γύρω από το leasing και οφείλονται στην ελλιπή πληροφόρηση. Οι μύθοι όμως είναι για να καταρρίπτονται. Αν θες λοιπόν να καταρρίψεις μερικούς ακόμα που επικρατούν γύρω από το leasing, μπορείς να συμμετάσχεις στο διασκεδαστικό quiz που ετοίμασε η Avis και να διεκδικήσεις μοναδικά καλοκαιρινά δώρα και υπέροχα ταξίδια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube