Η δέσμευση της Continental για τη βιωσιμότητα

Η δέσμευση της Continental για τη βιωσιμότητα

Η στρατηγική της Continental για τη βιωσιμότητα δεν περιορίζεται μόνο στην πράσινη παραγωγή και τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, αλλά επεκτείνεται σε κάθε πτυχή της επιχείρησης.

Continental

Η Continental έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ένα ευρύ φάσμα δράσεων και πρωτοβουλιών που εστιάζουν στη βιωσιμότητα, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγής της και τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες πρακτικές. Η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050, ενώ παράλληλα επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και την κατανάλωση ενέργειας στα εργοστάσιά της κατά 50% έως το 2030.

Μια από τις βασικές δράσεις της Continental είναι η μετάβαση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες παραγωγής. Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών στα ελαστικά είναι ένα από τα βασικά σημεία της στρατηγικής της. Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει την ποσότητα ανακυκλωμένων και βιώσιμων υλικών που χρησιμοποιεί κατά την κατασκευή των ελαστικών της, όπως είναι το φυσικό καουτσούκ από βιώσιμες πηγές και υλικά όπως το Recycled PET.

H Continental επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και την κατανάλωση ενέργειας στα εργοστάσιά της κατά 50% έως το 2030

Continental

Επιπλέον, η Continental έχει επενδύσει σε προγράμματα για τη διαχείριση αποβλήτων, τη μείωση της χρήσης νερού και την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις παραγωγικές της μονάδες. Σημαντική έμφαση δίνεται στη κυκλική οικονομία, με την ανάπτυξη λύσεων που επιτρέπουν την ανακύκλωση των παλιών ελαστικών, ώστε να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλείται από την απόρριψη αυτών των υλικών.

Η εταιρεία επικεντρώνεται επίσης σε προγράμματα που στηρίζουν την ανάπτυξη βιώσιμων πηγών ενέργειας. Στα εργοστάσιά της, γίνεται χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και αιολική ενέργεια, με στόχο την πλήρη μετάβαση σε πράσινη ενέργεια σε όλα τα σημεία παραγωγής της έως το 2030. Αυτή η μετάβαση δεν συμβάλλει μόνο στη μείωση των εκπομπών CO2 αλλά προωθεί και τη βελτιστοποίηση της χρήσης των φυσικών πόρων.

Ακόμη, η Continental πρωτοστατεί στην ανάπτυξη ελαστικών που βελτιώνουν την αποδοτικότητα καυσίμου των οχημάτων, βοηθώντας στην μείωση των εκπομπών ρύπων από τα αυτοκίνητα. Τα ελαστικά αυτά είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν χαμηλή αντίσταση κύλισης, γεγονός που οδηγεί σε μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και ως εκ τούτου, σε λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Continental

Η εταιρεία δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην ηθική αλυσίδα εφοδιασμού της, εστιάζοντας στην προμήθεια πρώτων υλών από βιώσιμες και διαφανείς πηγές. Οι συνεργάτες της Continental υποχρεώνονται να τηρούν υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα, ενώ η εταιρεία συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς για την προώθηση της υπεύθυνης προμήθειας καουτσούκ και άλλων υλικών.

Συνοψίζοντας, η Continental επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και πρακτικές με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, διασφαλίζοντας ότι η παραγωγή των ελαστικών της δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Οι δράσεις της εταιρείας ενσωματώνουν τόσο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα όσο και την κοινωνική ευθύνη, καθιστώντας την ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά τις βιώσιμες πρακτικές.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube