3.000 km με ένα Tesla, τι ξόδεψε ο ιδιοκτήτης;

3.000 km με ένα Tesla, τι ξόδεψε ο ιδιοκτήτης;

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 πραγματοποίησε ένα road-trip 3.000 km κατά μήκος της Αυστραλίας, αποκαλύπτοντας πόσο πήγε… το μαλλί!

Tesla Model 3 Australia

Οι υποψήφιοι αγοραστές ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προκειμένου να προχωρήσουν στην πολυπόθητη αγορά πρέπει να υπερνικήσουν ορισμένους εύλογους ενδοιασμούς: «Πόσα km θα μπορώ να κάνω, υπάρχει επαρκές δίκτυο σταθμών φόρτισης, πόσα χρήματα θα γλιτώσω σε βάθος χρόνου σε σχέση με ένα θερμικό αυτοκίνητο»; Η απάντηση έρχεται από ένα Tesla Model 3, που πραγματοποίησε road-trip 3.000 km στην Αυστραλία.

Ο JJ, επαγγελματίας DJ από την Αυστραλία ξεκίνησε από τη Μελβούρνη για το Magnetic Island στο Queensland. Έχοντας για παρέα τη φίλη του Siouxsie και ένα Tesla Model 3. Σίγουρα επρόκειτο για ένα φιλόδοξο σχέδιο, μιας και ο JJ θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι για κάτι παραπάνω από 60 ώρες. Ή αν προτιμάτε, για κάτι παραπάνω από 1.500 km στο πήγαινε και άλλα τόσα στο έλα.

Κάλυψε μια απόσταση 3.000 km με ένα Tesla Model 3 και πλήρωσε €300. Δεν το λες και άσχημο νούμερο

Tesla Model 3

Μόλις ο JJ αποκάλυψε στους φίλους του το φιλόδοξο σχέδιο, παραδέχτηκε πως εκείνοι γέλασαν, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Όμως δεν πτοήθηκε, με τo road-trip να ξεκινά στις 4 Ιουνίου.

Με τον JJ να αποκαλύπτει πως το κόστος του ανήλθε σε €300. Ποσό που ισοδυναμεί με €8/100 km. Και προσέξτε! Σημείωσε πως καθόλη τη διάρκεια της δοκιμής, χρησιμοποίησε την πιο ακριβή διαθέσιμη επιλογή φόρτισης, τους Superchargers της αμερικανικής φίρμας. Επομένως το κόστος θα μπορούσε να είναι ακόμα χαμηλότερο. Και το ταξίδι λίγο μεγαλύτερο για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς.

Πέραν όμως της εξαιρετικά χαμηλής τιμής, ο 32χρονος Αυστραλός αποκάλυψε πως το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη άνεση και ευκολία, μιας και δεν ένιωσε σε κανένα σημείο το λεγόμενο άγχος της αυτονομίας. Για να συμβεί βέβαια αυτό, τόνισε πως είχε μελετήσει προσεκτικά τη διαδρομή που θα ακολουθούσε, ώστε να υπάρχουν επαρκείς φορτιστές.

Tesla Superchargers

3.000 km (3.156 για την ακρίβεια), δεν ξέρω αν θα τολμούσαμε να κάνουμε. Στην πρόσφατη έκδοση του DRIVE Away όμως, εκδράμαμε με ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι την Πελοπόννησο. Και διαπιστώσαμε πως οι υποδομές σιγά-σιγά (άραγε τι γίνεται γρήγορα-γρήγορα σε αυτή τη χώρα) βελτιώνονται. Καθιστώντας έτσι τις σύντομες αποδράσεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο πέρα για πέρα εφικτές. Ή πιο εύκολες σε σχέση με το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν..

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube