Ράλι Σουηδίας: Ο Ogier αντιστέκεται

Ράλι Σουηδίας: Ο Ogier αντιστέκεται

Ο Paddon με το Hyundai επιτέθηκε, ο Ogier αντιστάθηκε, απογείωσε το Polo και άνοιξε διαφορά.

Ο Ogier αντέδρασε ψύχραιμα στην επίθεση του Hayden Paddon και τελικά αύξησε, έστω και λίγο, την διαφορά του, ενώ απομένουν δύο ακόμη ειδικές διαδρομές.

Ο οδηγός της Volkswagen που προηγείται από την αρχή του αγώνα είδε το προβάδισμά του να ψαλιδίζεται στην μέση στο πρωινό loop. Ο Paddon κατάφερε να πάρει από τον Ogier 23 δευτερόλεπτα μέσα στην Vargasen, στο πρώτο πέρασμα. Η διαφορά τους έπεσε στα μόλις 8,8” αλλά ο Γάλλος κατάφερε στο απογευματινό loop να πάρει μια ανάσα, ως τα 15,9”. Η αντεπίθεση του Ogier εκδηλώθηκε στο δεύτερο πέρασμα από την Vargasen, όπου πέτυχε τον πρώτο χρόνο.

Ο Paddon δήλωσε ότι εστιάζει στο να διατηρήσει την δεύτερη θέση, και έχει προβάδισμα 27 δευτερολέπτων από τον Mads Ostberg. Ο οδηγός της M-Sport είχε καλύτερη μέρα από τον Andreas Mikkelsen, και έχει σχεδόν εδραιωθεί στο τελευταίο σκαλί του βάθρου. Έχοντας ηττηθεί από τον Ostberg στην 14η ειδική, ο Mikkelsen προσπάθησε να αντεπιτεθεί στην Rammen, αλλά γλίστρησε, έχασε την γραμμή του και έκανε τετακε, πράγμα που του κόστισε 20 δευτερόλεπτα. Με δύο ειδικές να απομένουν, ο οδηγός της Volkswagen είναι 25” πίσω από τον Ostberg.

Ο Ott Tanak συνέχισε χωρίς προβλήματα και κρατάει την 5η θέση χωρίς να απειλεί ή να απειλείται, ενώ ο Dani Sordo ανέκαμψε μετά από ένα κλατάρισμα στην 1η ειδική της ημέρας ώστε να εξασφαλίσει την έκτη θέση με τον 4ο χρόνο στην 16η ειδική.

Ο Craig Breen της PH Sport Citroen έκλεισε κατά τέσσερα δεύτερα την ψαλίδα με τον Henning Solberg, στην μάχη τους για την 7η θέση.  Στην 9η θέση της γενικής και πρώτος στην WRC2 είναι ο Elfyn Evans με το Fiesta R5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube