Ράλι Πορτογαλίας: Πρώτη ημέρα δράσης με 8 ειδικές

Ράλι Πορτογαλίας: Πρώτη ημέρα δράσης με 8 ειδικές

Ο Ogier κέρδισε τη χθεσινή μοναδική ειδική στην πίστα Rallycross Lousada

 
Οκτώ ειδικές με συνολικό μήκος 132 km αντιμετωπίζουν σημέρα τα πληρώματα στο Ράλι Πορτογαλίας, με το πρώτο αυτοκίνητο φεύγει parc ferme στο 7:50 τοπική ώρα.
 
Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο σκέλη που βρίσκονται στα βόρεια του Matosinhos που είναι και το κέντρο του. Το πρώτο είναι η ΕΔ Ponte de Lima με μήκος 27,44 km, ακολουθούμενη από τα 18,03 km της Caminha.

Μετά από μια σύντομη στάση ανεφοδιασμού, τα πληρώματα κινούνται στην ΕΔ Viana do Castelo με μήκος 18,70 km πριν κατευθυνθούν νότια για το Exponor όπου και το μεσημεριανό service park
 
Στη συνέχεια, μετά το service και την προβλεπόμενη αλλαγή ελαστικών θα επαναλάβουν και πάλι τις τρεις ειδικές που έκαναν το πρωί, όπου η μεγάλη ανησυχία των οδηγών έχει να κάνει με την κατάσταση των δρόμων, αφού το πρωινό πέρασμα σίγουρα θα έχει «σκάψει» το χώμα και τα δεδομένα δεν θα είναι τα ίδια.

Ολοκληρώνοντας το δεύτερο αυτό πέρασμα τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς το Πόρτο όπου θα κάνουν δύο φορές την Porto Street Stage για να επιστρέψουν στη συνέχεια στο Exponor για το parc ferme και τη διανυκτέρευση, με το πρώτο αυτοκίνητο να φτάνει στις 20:00 τοπική ώρα.
 

 
Να θυμίσουμε πως χθες στην πρώτη ειδική του αγώνα που έγινε στην πίστα Rallycross Lousada μπροστά σε 15.000 θεατές, ο Sebastien Ogier πήρε τη νίκη εμπρός από τους Thierry Neuville και Dani Sordo.
 
Και αυτό παρά τις διαμαρτυρίες του Γάλλου πως είχε σημαντικό πρόβλημα με το turbo του Polo R WRC. Τέταρτο χρόνο έκανε ο Mikkelsen και πέμπτο ο Jari-Matti Latvala. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, ο Hayden Paddon, ήταν έβδομος ταχύτερος, πίσω από το πρώτο από τα Citroen DS3 WRC, αυτό του Kris Meeke.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube