Ράλι Πορτογαλίας: Ο Ogier μπροστά μετά την Υπερειδική

Ράλι Πορτογαλίας: Ο Ogier μπροστά μετά την Υπερειδική

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Sebastien Ogier, κέρδισε τη χθεσινοβραδινή SuperSpecial στην πίστα Rallycross της Lousada.

O Ogier (VW) ήταν 0,9” ταχύτερος από τον Thierry Neuville (Hyundai), που ήταν ο πιο γρήγορος στο Shakedown χθες το πρωί.

Ο Γάλλος ήταν όμως ανήσυχος διότι, όπως είπε, ο κινητήρας του Polo WRC δεν είχε πίεση υπετροφοδότησης για μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά την εκκίνηση, πριν αρχίσει πάλι να λειτουργεί κανονικά.

Παρ’ όλα αυτά ο Ogier νίκησε με διαφορά 2,6” τον νικητή της Αργεντινής, Hayden Paddon (Hyundai), με τον οποίο ξεκινούσαν δίπλα-δίπλα την Υπερειδική των 3,36 km στην ασφάλτινη-χωμάτινη πίστα  

Ο Dani Sordo με το τρίτο Hyundai έκανε τον 3ο χρόνο, μπροστά από τα δύο άλλα VW του Andreas Mikkelsen (που σχεδόν του έσβησε δύο φορές ο κινητήρας) και του Jari-Matti Latvala, που ήταν ο περσινός νικητής του αγώνα.

Ο Kris Meeke ήταν 6ος με το Citroen DS3, στην πρώτη του εμφάνιση στο WRC μετά το Ράλι Σουηδίας, το Φεβρουάριο.

Πάνω από 30.000 θεατές παρακολούθησαν την Υπερειδική. Ο καθεαυτού αγώνας ξεκινά σήμερα με δύο κύκλους των 3 ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 132,04 km, που ολοκληρώνονται με δύο ασφάλτινες ειδικές στους δρόμους του Porto.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube