Ράλι Πολωνίας: Ο Tanak διευρύνει το προβάδισμα

Ράλι Πολωνίας: Ο Tanak διευρύνει το προβάδισμα

Ο Ott Tanak διευρύνει το προβάδισμά του στο Ράλι Πολωνίας κερδίζοντας τις πρωινές Ε.Δ. του Σαββάτου.

Τα λάστιχα της DMACK που χρησιμοποιεί (εν αντιθέσει με τα Michelin του ανταγωνισμού) φαίνεται πως δουλεύουν καλά. Ο Tanak κέρδισε τις πρωινές ειδικές διαδρομές του Σαββάτου και άνοιξε την διαφορά του ως επικεφαλής της κατάταξης στα 18”.

Οι σημερινές ειδικές είχαν πολύ περισσότερη σκόνη και μπόσικο χώμα από αυτές της Παρασκευής. Ο Tanak που ξεκινά 8ος βρίσκει σχετικά καθαρό δρόμο. Και αποδεικνύεται σωστή η επιλογή της σκληρής γόμας, αντί της μαλακής που προτίμησαν οι οδηγοί της Michelin.

Ο Andreas Mikkelsen, τρίτος στην σειρά εκκίνησης, είναι ο πιο κοντινός του αντίπαλος και το ταχύτερο Volkswagen Polo. Ο Hayden Paddon συνέχισε να πιέζει τον Mikkelsen για την δεύτερη θέση, πλησιάζοντας πολύ στα μισά του πρωινού loop με την διαφορά να διαμορφώνεται στα 6,9” πριν την μεσημεριανή ανασυγκρότηση και αλλαγή ελαστικών.

Ο Sebastian Ogier που ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας ξεκινά πρώτος πληρώνει μεγάλο τίμημα για αυτό, καθώς η πούδρα στις Ε.Δ. του κοστίσε πολύ σε ρυθμό. Η 4η θέση με μια διαφορά 16” από τον πρώτο που είχε χθες, σήμερα, στο τέλος του πρωινού κύκλου Ε.Δ. είχε γίνει 6η με διαφορά 59”.

Ο Thierry Neuville και ο Jari-Matti Latvala πέρασαν τον Ogier. O Latvala βρήκε την αυτοπεποίθησή του και είχε καλύτερο ρυθμό μετά από μια απογοητευτική πορεία την Παρασκευή. Ο Stephane Lefebvre είναι το ταχύτερο από τα δύο DS3. Σημειώνοντας μάλιστα τον δεύτερο χρόνο στην ειδική Babki άφησε πίσω του 11,9” τον team mate του Craig Breen και πλησίασε στα 3,8” τον Ogier.

Ο Eric Camilli προηγείται στην εσωτερική κόντρα της M-Sport με τα Fiesta WRC, στην 9η θέση. Την δεκάδα κλείνει ο Ostberg ενώ ο Sordo με το Hyundai ολοκλήρωσε το πρωινό loop στην 11η θέση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube