Ράλι Πολωνίας: Το λάθος του Mikkelsen φέρνει τον Tanak κοντά στην παρθενική νίκη του [video]

Ράλι Πολωνίας: Το λάθος του Mikkelsen φέρνει τον Tanak κοντά στην παρθενική νίκη του [video]

Μπαίνοντας στην τελευταία μέρα του αγώνα, ο Ott Tanak έχει πλέον ενα άνετο προβάδισμα.

Ο Ott Tanak θα ξεκινήσει την τελευταία μέρα του Ράλι Πολωνίας με προβάδισμα 21,3” μετά το λάθος του Mikkelsen με το Polo, ο οποίος ήταν ο μόνος που έδειχνε ότι μπορούσε να τον απειλήσει.

Οι καλοί χρόνοι στις ειδικές διαδρομές Stanczyki και Babki με τις οποίος ξεκίνησε το απογευματινό loop της σημερινής μέρας επέτρεψαν στον Mikkelsen να μειώσει την διαφορά από τα 18 στα15 δευτερόλεπτα. Αλλά εκεί που φαινόταν ότι θα είχαμε μάχη για την πρώτη θέση την Κυριακή, ο Νορβηγός της Volkswagen το παράκανε σε μία διασταύρωση και έχασε 5” από τον Tanak. O Εσθονός πήρε ουσιαστικό και ψυχολογικό προβάδισμα κερδίζοντας την υπερειδική της Mikolajki Arena.

O Mikkelsen είναι απαισιόδοξος σχετικά με τις πιθανότητες νίκης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κινδυνεύει από τον Paddon της Hyundai ο οποίος στο τελείωμα της ημέρας τον πλησίασε στα 6,5”.

Ο Thierry Neuville με το άλλο Hyundai i20 είναι στην 4η θέση, παρότι κάποια προβλήματα που είχε με την επιλογή ταχυτήτων. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Ogier δεν έχασε πολύ χρόνο εκκινώντας πρώτος και το απόγευμα, καθαρίζοντας τις ειδικές διαδρομές. Αλλά το μόνο στο οποίο μπορεί πλέον να ελπίζει είναι να πάρει πίσω την 5η θέση από τον Jari-Mati Latvala ο οποίος είναι 3,6” μπροστά του.

Ο Stephane Lefebvre έδειξε τον καλύτερο εαυτό του για να εντυπωσιάσει τα αφεντικά της Citroen ενόψει 2017, κερδίζοντας για πρώτη φορά μια Ε.Δ. στο Babki. Αυτή η επίδοση τον έφερε στην 7η θέση, 12” μπροστά από τον Craig Breen. Σε απόσταση που του επιτρέπει να έχει στο στόχαστρό του για την Κυριακή τους Ogier και Latvala. Την 10άδα συμπληρώνουν τα δύο Ford Fiesta της M-Sport με τον 10ο Ostberg να πλησιάζει μέσα στην ημέρα τον Camilli από τον οποίο θα προσπαθήσει την Κυριακή να πάρει την 9η θέση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube