Ράλι Φιλανδίας: Σπουδαία νίκη για τον Meeke [video]

Ράλι Φιλανδίας: Σπουδαία νίκη για τον Meeke [video]

Ο Kris Meeke γίνεται ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει το Ράλι Φιλανδίας.

Ο Kris Meeke κέρδισε το Ράλι Φιλανδίας και γίνεται ο πρώτος Βρετανός που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Δεύτερος τερμάτισε ο Jari-Matti Latvala της Volkswagen.

Η νίκη αυτή είναι η 3η στην καριέρα του Meeke και η δεύτερη για φέτος. Η προηγούμενη ήταν στην Πορτογαλία, ενώ ο Βορειοιρλανδός είχε συμμετάσχει επίσης στο Monte Carlo και στην Σουηδία. Να θυμίσουμε ότι η Citroen κάνει φέτος σποραδικές εμφανίσεις με το DS3, καθώς έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη του C3 για την επόμενη χρονιά.

Ο Meeke εκμεταλλεύτηκε πλήρως τον κανονισμό που θέλει και τις δύο πρώτες μέρες του αγώνα τον πρώτο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος να ξεκινά πρώτος και να καθαρίζει τις ειδικές από το μπόσικο γαρμπίλι. Έτσι ο Ogier βρίσκεται συνέχεια φέτος να καθαρίζει το δρόμο, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς διαφορετικούς νικητές στο φετινό WRC.

Στον αγώνα τώρα, ο Ogier ήταν στη μάχη για μια θέση στο βάθρο ότα έκανε ένα λάθος σε μία φουρκέτα που του κόστισε 16 λεπτά όταν το Polo έπεσε σε ένα χαντάκι, με λίγα χιλιόμετρα και χωρίς να πάθει ζημιά, αλλά ήταν δύσκολο να το βγάλει και να συνεχίσει καθώς στο σημείο δεν υπήρχαν πολλοί θεατές  να βοηθήσουν.

Ο Meeke άνοιξε μια διαφορά 18” από τον Latvala (ο οποίος είχε ένα κλατάρισμα) την Παρασκευή οδηγώντας γρήγορα και έξυπνα. Ο Meeke είχε τον ρυθμό να απαντήσει, όταν αύξανε την πίεση ο Latvala το απόγευμα της Παρασκευής. Το Σάββατο στην θρυλική Ouninpohga έκανε εξαιρετικό πέρασμα κλειδώνοντας την διαφορά του στα 13,4”. Πρόσθεσε άλλα 6” στην αρχή του απογευματικού loop ειδικών, διαφορά που δεν απειλήθηκε την Κυριακή. Όπου ο Meeke έφερε απλώς με προσοχή το DS3 στον τερματισμό, αδιαφορώντας μάλιστα και για τους βαθμούς της power stage, την οποία κέρδισε ο Thierry Neuville με το Hyundai.  

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Craig Breen, παίρνοντας το πρώτο του βαθρο μετά από 4 αγώνες στο WRC, γεγονός που δικαιολογεί απόλυτο  το γεγονός ότι o (γνωστός μας από το Ράλι Ακρόπολις) 26χρονος Ιρλανδός ξέσπασε σε κλάματα στον τερματισμό (βλ. video).

Τη νίκη στην κατηγορία WRC2 πήρε με άνεση ο τοπικός Esapekka Lappi (Skoda) ενώ νικητής στο DMAC Trophy νέων με Fiesta ήταν ο 25χρονος Max Vatanen, γιος του μεγάλου Ari.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube