Ράλι Αργεντινής: Η τούμπα του Latvala [video]

Ράλι Αργεντινής: Η τούμπα του Latvala [video]

Άτυχος ή αδιόρθωτος; Δείτε εδώ την τούμπα που στοίχισε στον Latvala μία σχεδόν βέβαιη νίκη.

Ο Νεοζηλανδός Hayden Paddon με το Hyundai i20 πέρασε μπροστά στο Ράλι Αργεντινής μετά την τούμπα του Latvala στην προτελευταία Ε.Δ. του Σαββάτου.

Από την πρώτη μέρα ο Latvala φαινόταν να ελέγχει τον αγώνα και να έχει τη νίκη στο τσεπάκι του. Αλλά στην ειδική Los Gigantes-Cantera El Condor έκανε μια υπερβολική μπούκα, το Polo R WRC σηκώθηκε στους δύο τροχούς γυρισμένο με πολλά, και η τούμπα ήταν η φυσική συνέχεια. Το ατύχημα όπως ήταν φυσικό πλήγωσε το αυτοκίνητο και τις πιθανότητές του να πάρει την καρό σημαία. Έτσι ο Paddon πήρε την πρώτη θέση και μάλιστα διατηρεί προβάδισμα 29,8” από τον Ogier με το άλλο Polo R WRC.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Αργεντινή. Μόνο τρεις ειδικές απομένουν αν θέλει να αντεπιτεθεί στον Paddon και να αλλάξει την αρνητική για αυτόν παράδοση. Από την άλλη, για τον οδηγό της Hyundai, αν τελικά τα καταφέρει αυτή θα είναι η πρώτη του νίκη στο WRC.

Πίσω από τους δύο, ακολουθεί ο Andreas Mikkelsen, 14,5” πίσω από τον Ogier. Ο Νορβηγός κατάφερε να αμυνθεί με επιτυχία στις επιθέσεις του Dani Sordo που ολοκλήρωσε το σκέλος του Σαββάτου στην 4η θέση. Στην 5η θέση ακολουθεί ο Mads Ostberg της M-Sport, ο οποίος είχε μια ημέρα χωρίς προβλήματα.

Εντυπωσιακός είναι ο τοπικός ήρωας Marcos Ligato που ακολουθεί στην 6η θέση. Και κρατά ένα προβάδισμα 4,8” από τον Thierry Neuville, ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα 7ος, θέση για την οποία μάχεται με τον Henning Solberg. Στην 9η θέση ακολουθεί ο Eric Camilli, ενώ ο Latvala κρατά προσωρινά την 10η θέση, αν οι μηχανικοί του καταφέρουν να επισκευάσουν το Polo και να τον ρίξουν ξανά στην μάχη το πρωί της Κυριακής με Rally 2.

Στην κατηγορία WRC2 ο Nicholas Fuchs προηγείται, μετά την τούμπα του Abdulaziz Al-Kuwari στην 13η Ε.Δ. Δεύτερος είναι με διαφορά 3’ ο Hubert Ptaszek. Ο Elfyn Evans επέστρεψε στον αγώνα με Rally 2 μετά την εγκατάλειψή του την πρώτη μέρα, και κέρδισε τέσσερις ειδικές, από τις έξι απογευματινές.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube