Paddon: Η power stage ήταν η ειδική της ζωής μου [video]

Paddon: Η power stage ήταν η ειδική της ζωής μου [video]

Ο Νεοζηλανδός μιλά για τη μεγάλη του νίκη στο Ράλι Αργεντινής

Ο Hayden Paddon έγραψε ιστορία όχι μόνον γιατί έγινε ο πρώτος Νεοζηλανδός στην ιστορία του WRC που κερδίζει αγώνα, αλλά και για τον τρόπο που οδήγησε στην Power Stage του αγώνα την οποία και κέρδισε από τον Ogier.
 
Ο ίδιος περιγράφοντας τον τρόπο που οδήγησε στην El Condor λέει πως αυτή ήταν η ειδική διαδρομή της ζωής του. Και αυτό γιατί ξεκίνησε έχοντας πολλά μηχανικά προβλήματα να τον ταλαιπωρούν και με τον Ogier όλη την προηγούμενη μέρα να «ροκανίζει» τη διαφορά που τους χώριζε. 
 
O Paddon φαινόταν πως θα τα έβρισκε σκούρα αφού ξεκινούσε την Power Stage “El Condor” των 16,32 km μόνο 2,6” μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή με το πανίσχυρο VW του. Όμως ο Νεοζηλανδός δεν «μάσησε», πάτησε γκάζι και πήρε την ειδική με διαφορά 11,2” από τον team-mate του στη Hyundai, τον Dani Sordo, και 11,7” από τον Ogier, κερδίζοντας τον αγώνα με το σπαθί του με διαφορά 14,3”!
 
"Δεν περίμενα πως θα κέρδιζα την Power Stage και το μόνο που ήθελα ήταν να ελέγξω και να μην κάνω το λάθος που θα μου στερούσε τη νίκη", είπε ο Paddon αμέσως μετά το τέλος της ειδικής, μην μπορώντας ούτε ο ίδιος να πιστέψει αυτό που κατάφερε. 
 
"Αλλωστε -συμπλήρωσε- ειδικές όπως η El Condor με πολλές κλειστές στροφές δεν είναι και το φόρτε μου. Ωστόσο έβαλα το κεφάλι κάτω και οδήγησα όσο καλύτερα μπορούσα και τώρα μπορώ να πω πως αυτή η ειδική ήταν η ειδική της ζωής μου".
 
Με τη νίκη του Paddon σταμάτησε ένα σερί 12 νικών της VW, ενώ η Hyundai μπορεί να πανηγυρίζει δίκαια για το αποτέλεσμα. δεδομένης και της καλής εμφάνισης του Sordo, την ώρα που και η Νέα Ζηλανδία δια χειρός Paddon μπήκε και αυτή στη λίστα των χωρών των οποίων οδηγός έχει κερδίσει αγώνα του WRC. 
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube