O Marcus Grönholm οδηγεί στη Σαρδηνία το VW Polo WRC του 2017

O Marcus Grönholm οδηγεί στη Σαρδηνία το VW Polo WRC του 2017

Ο Φινλανδός οδηγός είναι βασικός συντελεστής στην εξέλιξη του νέου αγωνιστικού Polo.

Στη Σαρδηνία βρέθηκε ο Marcus Grönholm για να οδηγήσει το νέο VW Polo WRC. Η ομάδα της VW βρίσκεται ήδη στο νησί ενόψει του επόμενου αγώνα του WRC και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμαστεί το νέο αυτοκίνητο στις χωμάτινες ειδικές του ράλι.
 
Γεύση από το καινούργιο Polo πήραν επίσης οι Ogier και Latvala, οι οποίοι και αυτοί έχουν δοκιμάσει το αυτοκίνητο και έχουν συμβάλει με τη σειρά τους στην εξέλιξή του.
 
Η επόμενη χρονιά φέρνει μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς και τα αυτοκίνητα του WRC. Τα αυτοκίνητα θα επιτρέπεται να είναι κατά 25 κιλά ελαφρύτερα (από τα 1.200 κιλά σήμερα που είναι το μικρότερο επιτρεπτό βάρος θα κατέβουν στα 1.175), θα είναι 50 mm πιο πλατιά και το ελάχιστο επιτρεπτό μήκος τους θα είναι 3.900 mm. Παράλληλα θα έχουν μεγαλύτερα αεροδυναμικά βοηθήματα.
 
Ο κινητήρας θα εξακολουθήσεις να είναι 1.600 κυβικά turbo, αλλά ο περιοριστής από τα 33 mm αυξάνει στα 36 mm, κάτι που μεταφράζεται στην πράξη σε 60 επιπλέον (περίπου) ίππους. Έτσι η συνολική ισχύς που αποδίδει ένα αυτοκίνητο WRC, θα φτάνει τώρα τους 380 ίππους, έναντι των 320 αυτών του 2016.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube