Της Κορέας στο GP: Πυροσβεστικό σε ρόλο… safety car [video]

Της Κορέας στο GP: Πυροσβεστικό σε ρόλο… safety car [video]

Οι οργανωτές του κορεατικού Grand Prix τη γλίτωσαν και δεν θα τους επιβληθεί πρόστιμο για το SUV που μπήκε στην πίστα.

Το μέλλον του κορεατικού Grand Prix βρίσκεται ήδη υπό αμφισβήτηση και σαν να μην έφτανε αυτό έβαλαν και ένα SUV στην πίστα να οδηγεί εν είδει safety car τον Sebastian Vettel!

«Νομίζω ότι ήταν ένα SUV της Hyundai ή της Kia», είπε ο Γερμανός πιλότος. «Θέλετε να σας πω την πινακίδα; Δεν ήταν του Bernd Maylander, οπότε δεν ήταν το safety car».

Οι Κορεάτες έκαναν λάθος, αλλά τελικά δεν ήταν τόσο σοβαρό όσο φάνηκε αρχικά που δεν είχαμε όλη την πληροφόρηση. Στην πραγματικότητα, ο αλυτάρχης Charlie Whiting επέτρεψε την είσοδο του πυροσβεστικού στην πίστα, αλλά εξεπλάγη που είδε το 4x4 να γυρίζει και αυτό μαζί με τα μονοθέσια –να τα οδηγεί μάλιστα. Απλώς έδωσε την άδεια να σπεύσει ένα πυροσβεστικό όχημα για να κατασβέσει τη φωτιά στο μονοθέσιο του Mark Webber και υπέθεσε ότι θα σπεύσει το πλησιέστερο.

«Υποθέσαμε ότι θα έστελναν το πυροσβεστικό που βρισκόταν στη στροφή 3, διότι εκεί καιγόταν η Red Bull», δήλωσε ο Whiting.

«Δεν χρειαζόταν να μπει καν στην πίστα», πρόσθεσε. «Αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έστειλαν το πυροσβεστικό που βρισκόταν στη στροφή 2. Θα έλεγα ότι είναι μια κλασική περίπτωση παρανόησης».

«Όταν το είδα στην οθόνη, έστειλα αμέσως έξω στην πίστα το safety car», εξήγησε ο Whiting. «Όχι για τη φωτιά, αλλά για το πυροσβεστικό»!

Έτσι επειδή ήταν περισσότερο μια «παρανόηση» παρά ένα σοβαρό λάθος, αλλά και επειδή οι κριτές αντέδρασαν με τον προσήκοντα τρόπο, ειδοποιώντας τους οδηγούς με λευκές σημαίες, οι οργανωτές του κορεατικού Grand Prix δεν θα τιμωρηθούν από τη FIA.

O αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Stefano Domenicali δήλωσε ότι το λάθος είναι ασυγχώρητο. «Αν αυτός είναι ο μοναδικός τους αγώνας κάθε  χρόνο, πιθανώς τους λείπει η απαραίτητη εμπειρία».

Από τη άλλη, ο Christian Horner, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull ως άμεσα ενδιαφερόμενος, ήταν λιγότερο αυστηρός. «Ανακουφίστηκα που ένα πυροσβεστικό επιτέλους πήγαινε προς το αυτοκίνητό μας», είπε. «Νόμιζα ότι θα καιγόταν αιώνια».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube