Η Imola υπέγραψε συμφωνία επιστροφής στην F1

Η Imola υπέγραψε συμφωνία επιστροφής στην F1

Η διεύθυνση της πίστας της Imola συμφώνησε με τον Bernie Ecclestone, αλλά υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Η πίστα της Imola μπορεί να επιστρέψει στο καλαντάρι της F1. Η διεύθυνση της πίστας συμφώνησε με τον Ecclestone και η συμφωνία θα μπορούσε να ισχύσει από την ερχόμενη σεζόν. Αλλά το σχέδιο μπορεί να προχωρήσει μόνο κατόπιν συγκατάθεσης του Υπουργείου Αθλητισμού.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Αυτοκινητικής Λέσχης της Ιταλίας (ACI), Angelo Sticchi Damiani, συνεχίζει να υποστηρίζει την Monza, παρά τα οικονομικά προβλήματα. Η διοίκηση της πίστας της Imola, αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε στο Silverstone για να προωθήσει την υπόθεση, έχει κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την διεξαγωγή του ιταλικού GP το 2017. Ο Ecclestone όμως δεν μπορεί τυπικά να προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ACI.

Ένα σενάριο θα είναι οι δύο πίστες να μοιράζονται τον αγώνα εναλλάξ κάθε δεύτερο χρόνο, όπως γίνονταν στο παρελθόν με το γερμανικό GP, που πήγαινε από το Nurburgring στο Hockenheim. Αν και η Imola, που είχε την διοργάνωση του ιταλικού GP μία φορά στην δεκαετία του ’80 (κανονικά ήταν το GP του San Marino).

«Ο Bernie ξέρει ότι είμαστε διαθέσιμοι», δήλωσε ο Uberto Selvatico Estense, πρόεδρος της Formula Imola. «Μας έστειλε μία πρόταση, την μελετήσαμε και την στείλαμε πίσω υπογεγραμμένη. Θα χαρούμε πολύ να έχουμε την F1 πίσω στην Imola, αυτός είναι ο στόχος μας».

«Όλα εξαρτώνται από τον Angelo Sticchi Damiani και το ACI. Είναι πολιτικό το θέμα. Έχουμε μια συμφωνία με τον Bernie αλλά χρειάζεται η έγκριση των κρατικών Αρχών για να προχωρήσουμε. Αν χαθεί η ευκαιρία και στο μέλλον δεν υπάρχει καθόλου ιταλικό GP, θα είναι ευθύνη του κ. Damiani», συμπληρώνει ο Selvatico Estense. Ο οποίος πρόσθεσε ότι το εγχείρημα έχει την υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης. «Ο Stefano Bonaccini, πρόεδρος της περιφέρειας της Emilia-Romagna, μας υποστηρίζει».

Η Imola θέλει να έχει μία απάντηση ώστε να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. «Νομίζω δεν έχουμε πολύ χρόνο να αποφασίσουμε. Το πολύ μέχρι τον Δεκέμβριο. Αυτό είναι το όριο. Αλλά όσο το νωρίτερο τόσο καλύτερα, για να έχουμε χρόνο να προωθήσουμε τον αγώνα».

Ο Selvatico Estense υποστηρίζει ότι η Imola είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση, με την πίστα να αναβαθμίζεται συνεχώς ώστε να είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube