Zeekr, προσθέτει και PHEV στην γκάμα της

Zeekr, προσθέτει και PHEV στην γκάμα της

Ο CEO της Zeekr, Andy An, ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα προσθέσει επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση στην γκάμα του κορυφαίου SUV της.

Zeekr 7X

Η ενημέρωση της Zeekr για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου επιφύλασσε μια σημαντική είδηση. Η γκάμα της κινεζικής φίρμας θα αποκτήσει και PHEV επιλογή. Επιβεβαιώνοντας με αυτόν το τρόπο τις φήμες που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στα social media.

H ενημέρωση πιστοποίησε την ανοδική πορεία της φίρμας, ωστόσο η προσθήκη PHEV στην γκάμα του κορυφαίου SUV της φίρμας κέρδισε τις εντυπώσεις. Κι αυτό διότι μέχρι στιγμής, η Zeekr είχε καθιερωθεί ως κατασκευάστρια 100% ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

H πρώτη παραλλαγή PHEV του Zeekr 7Χ θα κάνει την εμφάνισή της το 2025

Zeekr 7X

Φαίνεται όμως πως αποφάσισε να επεκτείνει την γκάμα της. Και θα το κάνει χρησιμοποιώντας  ένα εντελώς νέο σύστημα υβριδικής τεχνολογίας. Διαφορετικό από αυτό που έχουμε δει στα μοντέλα των Geely και Lynk & Co.

Ως προς τη Zeekr τώρα, η ναυαρχίδα, το μεγάλο SUV που ακούει στο όνομα θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαμορφώσεις. Η μια θα είναι φουλ ηλεκτρική και η άλλη PHEV. Με την τελευταία να χαρακτηρίζεται από τους εκπροσώπους της εταιρείας ως ένα «μοντέλο με καινοτόμο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, σχεδιασμένο για να συγχωνεύει τα οφέλη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κι ενός plug-in hybrid. Δίνοντας έμφαση στην επαυξημένη αυτονομία». Χωρίς πάντως να γίνει συγκεκριμένη αναφορά ως προς τα χιλιόμετρα.

Zeekr 7X

Αυτή η κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί και ως απάντηση στην BYD, η οποία με τη σειρά της έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις επενδύσεις στα PHEV, θέλοντας να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις της. Ιδίως στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του SUV της Zeekr θα κάνει πρεμιέρα το 2025. Κατά τα λοιπά, η εταιρεία θα μείνει πιστή στο πλάνο της, να λανσάρει δύο νέα 100% ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube