To υδρογονοκίνητο Hyundai N Vision 74 ετοιμάζεται για το Nürburgring

To υδρογονοκίνητο Hyundai N Vision 74 ετοιμάζεται για το Nürburgring

H Hyundai φαίνεται πως είναι έτοιμη να βάλει στην παραγωγή το εντυπωσιακό N Vision 74, στέλνοντάς το συστημένο στην «Πράσινη Κόλαση»!

Hyundai N Vision 74

Το 2026, η Hyundai φιλοδοξεί να έχει έτοιμο το υδρογονοκίνητο N Vision 74 που με τις καταιγιστικές του επιδόσεις ευελπιστεί να καταρρίψει το απόλυτο ρεκόρ χρόνου για αυτοκίνητο παραγωγής στο θρυλικό Nürburgring.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας The Korea Economic Daily, η κορεατική φίρμα είναι έτοιμη να βάλει στην παραγωγή τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού DeLorean το 2026. Υπόσχεται μάλιστα επιδόσεις που σίγουρα δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Οι δοκιμές του Hyundai N Vision 74 των 770 ίππων θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο

Hyundai N Vision 74

Ενδεικτική είναι άλλωστε και η πρόθεση της Hyundai να στείλει το N Vision 74 στο Ring με έναν και μόνο στόχο. Να κλέψει από την Mercedes-AMG One τον ταχύτερο γύρο αυτοκινήτου παραγωγής. Θυμίζουμε πως το εξωπραγματικό μοντέλο των Γερμανών είχε διασχίσει το Nordschleife σε 6’ 35”183.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Σύμφωνα όμως με αποκλειστικές πληροφορίες του νοτιοκορεατικού Τύπου, το N Vision 74 θα αποδίδει 770 άλογα (το πρωτότυπο ήταν στα 680), έχοντας έτσι τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το 0-100 km/h σε ακριβώς 3”.

Hyundai N Vision 74

Η παραγωγή του ειδικού αυτού μοντέλου θα περιοριστεί στις 200 μονάδες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028. Όσο για την τιμή του; Υπολογίζεται κοντά στις €350.000. Πάντως η Hyundai ισχυρίζεται πως με το N Vision 74 δεν επιθυμεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος της, αλλά να αποδείξει ότι το υδρογόνο μπορεί να αποτελέσει «μια συναρπαστική τεχνολογία». Προφανώς για μικρότερα και πιο οικονομικά μοντέλα.

Οι δοκιμές του N Vision 74 τέλος, υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube